Η απόπειρα δολοφονίας -όπως επιβεβαίωσε το FBI- εναντίον τον Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια χθες Σάββατο, προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό, ενώ ταυτόχρονα οξύνει την ένταση στην ήδη τεταμένη προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δράστης μετά την απόπειρα δολοφονίας έπεσε νεκρός από πυρά των ανδρών ασφαλείας.

Το CNN συνόψισε όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα για τον δράστη, τα θύματα και την έρευνα

  • Οι αρχές κατονόμασαν τον δράστη και γνωστοποίησαν λεπτομέρειες για τα θύματα από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.
  • Ο ένοπλος: Το FBI αναγνώρισε ως δράστη τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς, ο οποίος ζούσε στο Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια, περίπου 35 μίλια νότια από την τοποθεσία της συγκέντρωσης. Ο εν λόγω σκοτώθηκε επί τόπου από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας. Οι εκλογικοί κατάλογοι δείχνουν ότι ήταν εγγεγραμμένος για να ψηφίσει ως Ρεπουμπλικάνος, ωστόσο φαίνεται ότι έκανε μια μικρή δωρεά σε μια ομάδα που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς το 2021.
  • Περαιτέρω απειλές: Οι Αρχές σε συνέντευξη Τύπου δήλωσαν ότι -επί του παρόντος- δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν πρόσθετες απειλές, αλλά ότι «η έρευνα είναι ακόμη ενεργή και ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα ότι επρόκειτο για επίθεση “μοναχικού λύκου”».
  • Οι απώλειες: Οι πυροβολισμοί άφησαν έναν παρευρισκόμενο νεκρό και άλλους δύο σοβαρά τραυματισμένους, σύμφωνα με τις Αρχές. Και οι τρεις ήταν ενήλικοι άνδρες. Αν και έχουν ταυτοποιηθεί, οι λεπτομέρειες αυτές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.
  • Η κατάσταση του Τραμπ: Η Μυστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ασφαλής. Ο ίδιος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χτυπήθηκε από σφαίρα στο “πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού”. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο Τραμπ επέστρεψε αεροπορικώς στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ.
  • Η έρευνα: Πολλαπλές ομοσπονδιακές και πολιτειακές υπηρεσίες ερευνούν τι συνέβη, πώς ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στην τοποθεσία του, ποιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και άλλα ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί δημοσίως. Το FBI έχει ζητήσει από το κοινό να υποβάλει οποιεσδήποτε πληροφορίες, φωτογραφίες ή βίντεο σχετικά με τους πυροβολισμούς στη διεύθυνση επικοινωνώντας διαδικτυακά ή / και τηλεφωνικά.
  • Ο Μπάιντεν επιστρέφει: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στο Ντέλαγουερ -όπου είχε προγραμματίσει να μείνει για το Σαββατοκύριακο- τη στιγμή των πυροβολισμών. Ωστόσο επέστρεψε αεροπορικώς στον Λευκό Οίκο νωρίς το πρωί της Κυριακής, ώστε να συνεχίσει να ενημερώνεται από τις αστυνομικές Αρχές. Νωρίτερα, δήλωσε ότι είχε μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ και καταδίκασε δημοσίως το συμβάν.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»