Ημέρα «ραγδαίων εξελίξεων» η Δευτέρα (15/07) με συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη να προσφεύγουν με υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές με πέντε «καυτά» ερωτήματα.

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των αδικοχαμένων διδύμων στα Τέμπη, περιέγραψε την κατάσταση και τι ακολουθεί.

Τα πέντε ερωτήματα που χρήζουν απάντησης

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB κάνει γνωστό πως οι δικηγόροι της οικογένειας του και του αδελφού του και της οικογένειας της Αθηνάς Κατσαρά και Βασίλη Κατσαρά «θα καταθέσουν υπόμνημα προς τις δικαστικές αρχές» και παραθέτει τα ερωτήματα:

  1. Ποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή και επόπτευε την επιχείρηση μεταφοράς των υλικών από τον τόπο του εγκλήματος αλλοιώνοντας τις συνθήκες του εγκλήματος;
  2. Υπήρξε αδήλωτη μεταφορά χημικών ουσιών που παίξανε ρόλο στην έκρηξη και στην πυρκαγιά;
  3. Ποια η εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας και των αρμοδίων υπηρεσιών στην επιχείρηση ξεμπαζώματος και μπαζώματος;
  4. Κρατήθηκαν πρακτικά για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης, διότι επί ένα τριήμερο μεταφέρονταν υλικά στην θέση Κουλούρι και στην θέση Πηγάδια Λάρισας;
  5. Τι εντολές έλαβαν οι επικεφαλής του τριχοτομημένου ΟΣΕ, από την πολιτική ηγεσία;

Το υπόμνημα θα υποβληθεί από τους δικηγόρους Λεωνίδα Κουμπούρα, Νικόλαο Παπαχρήστο και Λουκά Αποστολίδη που θα προσφύγουν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Αναφερόμενος στα παραπάνω ερωτήματα ο Νίκος Πλακιάς υπογραμμίζει πως «εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν μας έχουν απαντηθεί, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί γκρίζες ζώνες για το κατά πόσο ήταν νόμιμες οι ενέργειες του πολιτικού προσωπικού και αξιωματούχων της διοίκησης.

Στο μεταξύ, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ τη χρονική στιγμή της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς και του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ζητούν συγγενείς θυμάτων, δια μέσω των συνηγόρων τους, Λουκά Αποστολίδη και Λεωνίδα Κουμπούρα, για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»