Τιμητική εκδήλωση για τους πρώτους και τις πρώτες 100 κορυφαίους Καθηγητές/-τριες ερευνητές/-τριες του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές και τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική συμβολή των ερευνητών και ερευνητριών στην ανάπτυξη της έρευνας και την ενίσχυση της ακαδημαϊκής αριστείας.

Η εκδήλωση ήταν μια ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης για τις προσπάθειές τους και τις επιτυχίες τους στην προσέλκυση χρηματοδοτήσεων που προάγουν την επιστημονική γνώση, την καινοτομία και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του ΑΠΘ. Με το έργο τους, οι διακεκριμένοι αυτοί επιστήμονες συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόοδο της επιστήμης και την επίλυση των σύγχρονων προκλήσεων.

Στους 10 κορυφαίους ερευνητές που συνεισέφεραν, μέσω των ερευνητικών τους προγραμμάτων, το 34% της συνολικής χρηματοδότησης των 100 κορυφαίων ήταν οι : Στέργιος Λογοθετίδης (Φυσικής), Παναγιώτης Μπαμπίδης (Ιατρικής), Νικόλαος Πλερος (Πληροφορικής), Ζήσης Σαμαράς (Μηχανολόγων Μηχανικών), Δημοσθένης Σαρηγιάννης (Χημικών Μηχανικών), Νικόλαος Παναγιώτου (Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ), Κωνσταντίνος Ποργιοδης (Ιατρικής), Χρήστος Αραμπατζής (Θεολογίας), Νικόλαος Γρηγοριάδης (Ιατρικής).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας, και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Euro 2024: Οι προβλέψεις για τη φάση των «8» – Τι δείχνουν τα στατιστικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

Euro 2024: Οι προβλέψεις για τη φάση των «8» – Τι δείχνουν τα στατιστικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι εκτιμήσεις για το Euro 2024 με βάση τη συνεργασία του AUEB Sports Analytics Group και της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Τεργέστης