Με απώλειες κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, σήμερα, καθώς τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τον αντίκτυπο της απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,22%, ενώ το CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας παρέμεινε σχεδόν σταθερός.

Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,14% για να κλείσει στις 2.860,92 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 852,88 μονάδες και διέκοψε ένα σερί τριών πτωτικών ημερών.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών και ξεπέρασε το όριο των 8.000 μονάδων για πρώτη φορά. Ο δείκτης έκλεισε κατά 0,73% υψηλότερα στις 8.017,6 μονάδες. Ο δείκτης ήταν ο μόνος σημαντικός στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού που έκλεισε σε θετικό έδαφος.

Τα στοιχεία για την Κίνα

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, χάνοντας τις προσδοκίες για επέκταση 5,1% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters και χαμηλότερη από την άνοδο 5,3% που παρατηρήθηκε το πρώτο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Ιούνιο ήταν επίσης χαμηλότερες από το αναμενόμενο, σημειώνοντας αύξηση 2% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για άνοδο 3,3%. Οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 3,7% τον Μάιο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι αγορές θα παρακολουθούν αυτήν την εβδομάδα την ολομέλεια των κορυφαίων ηγετών της Κίνας, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι θα επικεντρωθούν σε τομείς όπως τα υψηλά επίπεδα χρέους τοπικής αυτοδιοίκησης και η μεταποίηση, αντί στον τομέα των ακινήτων της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές