Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την επόμενη μέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τράμπ περιμένουν σχόλια από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της  Federal Reserve και την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων που θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,30% στα 2,418,59 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης γύρισαν σε αρνητικό έδαφος ενώ κατέγραφαν κέρδη και σημειώνουν απώλειες 0,60% στα 2.399, 50 δολάρια.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τιτάν και Motor Oil οδηγούν υψηλότερα το ΧΑ, με πακέτα στην Εθνική

Το δολάριο παρέμεινε σταθερό τη Δευτέρα και τα κρυπτονομίσματα σημείωσαν άλμα, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν τι μπορεί να σημαίνει η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για τις πιθανότητές του στις εκλογές του 2024 και τις πιθανές επιπτώσεις στις αγορές.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι μια νίκη ή ήττα του Τραμπ συνδέεται άμεσα με ένα δυαδικό αποτέλεσμα για την κατεύθυνση του χρυσού με τον ίδιο τρόπο που είχαν οι προσδοκίες της Fed για την πολιτική. Αλλά αν ο Τραμπ πυροδοτήσει εμπορικούς πολέμους, τότε θα σκεφτόσαστε ότι δημιουργεί μια καλή περίπτωση για τον χρυσό να αποδώσει καλά υπό την προεδρία του» σημειώνει ο ανώτερος αναλυτής του City Index, Matt Simpson.

Με το βλέμμα στη Fed

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουλ, θα μιλήσει αργότερα μέσα στην ημέρα και μερικοί άλλοι αξιωματούχοι αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

«Αν έχουμε άλλη μια μεγάλη απώλεια στις λιανικές πωλήσεις, θα ενισχυθεί η αίσθηση επείγουσας ανάγκης για μείωση των επιτοκίων, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τον χρυσό. Εάν ο χρυσός σπάσει το φράγμα των 2.450 δολαρίων, τότε οι τιμές θα σημειώσουν νέα υψηλά ρεκόρ», δήλωσε ο Ilya Spivak, επικεφαλής της παγκόσμιας macro, Tastylive.

Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 93% η Fed να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME Fedwatch Tool.

Η οικονομία της Κίνας, καταναλωτή βασικών μετάλλων, επιβραδύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία, διατηρώντας ζωντανές τις προσδοκίες ότι το Πεκίνο θα χρειαστεί να δώσει περισσότερα κίνητρα.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 30,79 η ουγγιά, η πλατίνα λιγότερο από 0,1% στα 998,993 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,2% στα 967,09 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities