Οι «φάλαινες» των Bitcoin φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ύφεση της αγοράς κρυπτογράφησης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, συσσωρεύοντας 71.000 Bitcoin, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης κρυπτονομισμάτων IntoTheBlock, που παραθέτει το cointelegraph, μεγάλο μέρος αυτών των Bitcoin, αξίας 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές, συγκεντρώθηκε όταν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα είχε υποχωρήσει στα 54.200 δολ. στις 5 Ιουλίου. Σήμερα το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα 62.700 δολ. καταγράφοντας έντονο ράλι μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Bitcoin: Εκτοξεύτηκε πάνω από τα 60.000 δολάρια

Μαζικές αγορές Bitcoin

Η CryptoQuant σημειώνει ότι οι φάλαινες Bitcoin στοιβάζουν τώρα το Bitcoin με τον ταχύτερο ρυθμό (με κινητό μέσο όρο 30 ημερών) από τον Απρίλιο του 2023, λίγο μετά την κατάρρευση πολλών τοπικών τραπεζών στις ΗΠΑ .

«Αυτό υποδηλώνει ότι η ολοκλήρωση του #BTC μπορεί να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», πρόσθεσε ο αναλυτής της CryptoQuant Minkyu Woo σε ξεχωριστή ανάρτηση X.

Εν τω μεταξύ, μικρότεροι traders πουλούσαν τα δικά τους crypto κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πτώσης, σημείωσε η εταιρεία ανάλυσης κρυπτονομισμάτων Santiment.

Η Santiment παρατήρησε επίσης μια καθαρή αύξηση κατά 261 στον αριθμό των πορτοφολιών Bitcoin που διαθέτουν τουλάχιστον 10 Bitcoin κατά τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουλίου.

«[Αυτό] θα πρέπει να δώσει στους εμπόρους άνεση σε ένα μακροπρόθεσμο ανοδικό μέλλον».

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν σχεδιάζουν όλες οι φάλαινες Bitcoin να στοιβάξουν και να δεσμευτούν.

Το ξύπνημα της φάλαινας

Μια αδρανής φάλαινα Bitcoin ξύπνησε στις 14 Ιουλίου μετά από 12 χρόνια παύσης, μεταφέροντας 1.000 Bitcoin αξίας σχεδόν 60 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο νέα πορτοφόλια, σύμφωνα με το Whale Alert.

Τι είναι οι φάλαινες του Bitcoin;

Οι φάλαινες του Bitcoin χαρακτηρίζονται από την κατοχή σημαντικού αριθμό κρυπτονομισμάτων BTC, ο οποίος είναι ικανός να επηρεάσει ως έναν βαθμό την αγορά. Ενώ δεν υπάρχει ακριβές όριο για την ταξινόμηση κάποιου ως φάλαινας, ένα ευρέως αποδεκτό σημείο αναφοράς είναι η κατοχή 1.000 ή περισσότερων BTC. Αυτή τη στιγμή οι διευθύνσεις που κατέχουν περισσότερα από χίλια Bitcoins είναι σχετικά λίγες, ενώ μόνο τρία πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων κατέχουν από 100.000 έως 1 εκατομμυρίου BTC.

Οι φάλαινες του Bitcoin ασκούν σημαντική επιρροή στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αφού μπορούν να προκαλέσουν διακυμάνσεις των τιμών μέσω της δραστηριότητάς τους. Όταν οι φάλαινες προβαίνουν σε αγορά Bitcoin, η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα, ωθώντας τις τιμές προς τα πάνω. Αντίθετα, η πώληση μεγάλων ποσών σε BTC μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των τιμών, καθώς η προσφορά υπερτερεί της ζήτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News