Το Bitcoin εκτινάχθηκε σε υψηλά δύο εβδομάδων αφού η απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε τις πιθανότητες ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος έχει παρουσιαστεί ως υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων, να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, σημειώνει το Reuters.

Ορισμένοι επενδυτές δήλωσαν ότι η επίθεση ενίσχυσε τις πιθανότητές του να ξανακερδίσει τον Λευκό Οίκο και οι συναλλαγές που στοιχηματίζουν στη νίκη του αναμένεται να αυξηθούν αυτή την εβδομάδα.

Bitcoin: Επέστρεψαν οι φάλαινες στην αγορά

Το Bitcoin αυξήθηκε κατά 8,6% στα 62.508 δολάρια, αγγίζοντας το υψηλό δύο εβδομάδων των 62.698 δολαρίων νωρίτερα σήμερα και ανεβάζοντας τα κέρδη του από την αρχή του έτους στο 47%. Το Ether σημείωσε επίσης άνοδο 6,8%% στα 3.322 δολάρια.

Ο Τραμπ παρουσιάστηκε ως υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια ενός εράνου στο Σαν Φρανσίσκο τον Ιούνιο, αν και δεν έχει προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την προτεινόμενη πολιτική του για τα κρυπτονομίσματα.

«Σίγουρα έχει τοποθετήσει τον εαυτό του ως έναν υπέρμαχο των κρυπτονομισμάτων και καθώς οι πιθανότητες επανεκλογής του αυξήθηκαν από τους πυροβολισμούς το Σαββατοκύριακο, αυτό σίγουρα έδωσε μεγάλη ώθηση στην προσφορά στις αγορές crypto και προφανώς το bitcoin, το οποίο ξεχωρίζει απόλυτα», δήλωσε ο αναλυτής Τόνι Σίκαμορ.

Ο Τραμπ θα είναι ομιλητής στο συνέδριο Bitcoin 2024 στο Νάσβιλ του Τενεσί στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διοργανωτές του συνεδρίου την περασμένη εβδομάδα.

Το Bitcoin είχε ένα ισχυρό ξεκίνημα στο 2024 μετά την έναρξη των διαπραγματεύσιμων των crypto ETFs στις ΗΠΑ, ωθώντας το στο ρεκόρ των 73.803,25 δολαρίων στα μέσα Μαρτίου. Έπεσε σε χαμηλό άνω των τεσσάρων μηνών στις αρχές Ιουλίου, καθώς οι traders ανησυχούσαν για την πιθανή απόρριψη των tokens από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο Mt. Gox.

«Είχαμε τέσσερις εβδομάδες πτώσης λόγω των ειδήσεων για το Mt. Gox,  αλλά η ανάκαμψη, μου φαίνεται ότι έχει κι άλλο δρόμο μπροστά του και δεν θα με εξέπληττε να το δω να ανεβαίνει ξανά προς, τουλάχιστον προς τα 65.000 δολάρια μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας», δήλωσε ο Σίκαμορ, αναφερόμενος στο Bitcoin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News