Επιφυλακτικότητα και αρκετή νευρικότητα εμφανίζει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει στην πλάγια γραμμή που ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να παίρνει σημαντικά ρίσκα, αλλά και χωρίς να αφήνει τους πωλητές να κυριαρχήσουν.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,07% στις 1.453,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.538,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,11% στις 1.275,25 μονάδες.

Δίχτυ προστασίας στο ΧΑ από τις αναβαθμίσεις των τραπεζών

Rotation και χαμηλούς τζίρους…

Το rotation συνεχίζεται και μέρα με την μέρα όλο και κάποιοι δεικτοβαρείς τίτλοι κάνουν την διαφορά για την στήριξη του γενικού δείκτη, παρατηρεί ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance. Η μεσαία κεφαλαιοποίηση φαίνεται ότι μπορεί να πάρει στην σκυτάλη παρόλα αυτά μέχρι στιγμής και λόγω χαμηλού τζίρου βλέπουμε επιλεγμένους τίτλους να κινούνται μέρα με την μέρα και όχι το σύνολο του ταμπλό, προσθέτει ο ίδιος.

Κατά τον κ. Ζαχαράκη η αγορά έχει μπει σε καλοκαιρινές πτήσεις, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει το ενδιαφέρον της για αυτούς που την παρατηρούν καθημερινά. Άλλωστε να θυμόμαστε πως πάντα οι περισσότεροι την θυμούνται προς το τέλος μίας διαδρομής, όταν αρχίσει να κάνει θόρυβο.

Πάντως, σύμφωνα με την Beta Securities, τεχνικά τα δεδομένα θα γίνουν ακόμα πιο αισιόδοξα αν η ανοδική διαφυγή πάνω από τις 1.451 μονάδες συνοδευτεί από ένταση στον τζίρο καθώς οι πρώτες συνεδριάσεις του Ιουλίου χαρακτηρίζονται από την υποχώρηση των μέσων ημερήσιων συναλλαγών πέριξ των 100 εκατ. ευρώ. Για τους πωλητές τελευταίο τεχνικό οχυρό είναι ο κινητός μέσος των 50 ημερών ο οποίος ωστόσο εφάπτεται του Γενικού Δείκτη και βρίσκεται στο όριο της διάσπασης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil προσπαθεί να στηρίξει τον γενικό δείκτη με το +1,24% που καταγράφει, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται και οι Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Λάμδα, ΕΛΧΑ και Eurobank.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Τιτάν, Cenergy, Coca Cola, Aegean, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΑΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών