Σημαντικές βοήθειες από τον ενεργειακό και τον τραπεζικό κλάδο έλαβε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, διευρύνοντας τα κέρδη της ανάκαμψής του από τις αρχές του Ιουλίου και “βλέποντας” στην πρώτη ισχυρή αντίσταση των 1.461 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,43% στις 1.458,52 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.453,17 μονάδων (+0,06%) και 1.461,81 μονάδων (+0,66%). Ο τζίρος ανήλθε στα 102,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 5 εκατ. τεμάχια αξίας 26,3 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Τραμπ και Goldman Sachs δίνουν τον θετικό τόνο

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,61% στις 3.556,95 μονάδες, ενώ στο -0,37% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.310,51 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,41% στις 1.291,75 μονάδες.

Με rotation και πακέτα

Σε απόλυτο «συντονισμό» βρίσκονται οι περισσότεροι δεικτοβαρείς τίτλοι, οι οποίοι εναλλάσσουν την σκυτάλη της ανόδου, τροφοδοτώντας έτσι την ήπια ανοδική κίνηση της αγοράς. Σήμερα ήταν η Εθνική η οποία εκτός της ανοδικής της κίνησης και πάλι πάνω από τα 8 ευρώ, διακίνησε και 5,7 εκατ. τεμάχια, ήτοι πάνω από το 30% του τζίρου της αγοράς.

Πλέον ο γενικός δείκτης προσέγγισε σήμερα στην πρώτη ισχυρή αντίσταση στη ζώνη των 1.460 μονάδων, όπου και θα δώσει το τεστ της κίνησης, έχοντας στο πλευρό του τόσο τον ενεργειακό, όσο και τον τραπεζικό κλάδο. Σε επίπεδο FTSE 100, ο δείκτης διέσπασε την αντίσταση των 3.531 μονάδων, ανοίγοντας τον δρόμο προς τις 3.582 μονάδες, με τις 3.441 μονάδες να έχει γίνει κοντινή σημαντική στήριξη με κύρια τις 3.471 μονάδες. Ο τραπεζικός έκανε τη διάσπαση της δικής του αντίστασης των 1.275 μονάδων, με τις 1.242 μονάδες να είναι κύρια στήριξη.

Όπως τονίζει και ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, το rotation συνεχίζεται και μέρα με την μέρα όλο και κάποιοι τίτλοι κάνουν την διαφορά για την στήριξη του γενικού δείκτη. Η μεσαία κεφαλαιοποίηση φαίνεται ότι μπορεί να πάρει στην σκυτάλη παρόλα αυτά μέχρι στιγμής και λόγω χαμηλού τζίρου βλέπουμε επιλεγμένους τίτλους να κινούνται μέρα με την μέρα και όχι το σύνολο του ταμπλό, προσθέτει ο ίδιος.

Κατά τον κ. Ζαχαράκη η αγορά έχει μπει σε καλοκαιρινές πτήσεις, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει το ενδιαφέρον της για αυτούς που την παρατηρούν καθημερινά. Άλλωστε να θυμόμαστε πως πάντα οι περισσότεροι την θυμούνται προς το τέλος μίας διαδρομής, όταν αρχίσει να κάνει θόρυβο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι Motor Oil, Eurobank και Τιτάν έκλεισαν με άλμα που ξεπέρασε το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Ελλάκτωρ. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Σαράντης, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Autohellas, ΕΛΧΑ και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ έκλεισε με απώλειες 1,11%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, Coca Cola, Cenergy, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Ελληνικά Πετρέλαια. Χωρίς μεταβολή έκλεισε ο Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών