Η Apple έφτασε άλλο ένα νούμερο ρεκόρ, αφότου ανακηρύχθηκε κορυφαία επενδυτική επιλογή της Morgan Stanley, η οποία βλέπει ότι η κυκλοφορία της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας θα προκαλέσει βιασύνη μεταξύ των χρηστών να αναβαθμίσουν τα smartphones, τα tablets και τους υπολογιστές τους, αναφέρει το Bloomberg.

Ο αναλυτής Έρικ Γούντρινγκ αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 273 δολάρια, την τρίτη υψηλότερη μεταξύ των αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg, αναφέροντας ότι η νοημοσύνη της Apple έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε ρεκόρ αναβαθμίσεων συσκευών.

Η Apple ποντάρει στο iPhone 16 για να… ξεπεράσει το δύσκολο 2023

Ο υψηλότερος στόχος τιμής για τη μετοχή της Apple προέρχεται από την Loop Capital, η οποία άλλαξε τη σύσταση για τη μετοχή σε buy από hold και αύξησε τον στόχο στα 300 δολάρια από τα 170 δολάρια. Η Apple είναι σε θέση να γίνει το «στρατόπεδο βάσης» δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης που επιλέγουν οι καταναλωτές, «όπως ακριβώς έχει κάνει για το ψηφιακό περιεχόμενο (iPod) και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (iPhone), έγραψε σε σημείωμά του ο αναλυτής Ανάντα Μπαρούα.

Ο Γούντρινγκ της Morgan Stanley προβλέπει ότι η Apple θα πραγματοποιήσει παραδόσεις σχεδόν 500 εκατ. iPhone τα επόμενα δύο χρόνια, υψηλότερα από τον κύκλο ρεκόρ του 2021-2022.

Η Apple παρουσίασε τις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης τον Ιούνιο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της, με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο Κρεγκ Φεντερίγκι να την περιγράφει ως «τεχνητή νοημοσύνη για εμάς».

Η άνοδος της μετοχής

Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο έως και 2,9% στα 237,23 δολάρια. Μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής, η μετοχή είχε σημειώσει άνοδο κατά 17% από τότε που η εταιρεία αποκάλυψε το Apple Intelligence, ξεπερνώντας την άνοδο του δείκτη Nasdaq 100 κατά 7% την ίδια περίοδο.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο ζήτησης που εισέρχεται στον κύκλο του iPhone 16 αργότερα φέτος», έγραψε ο Γούντρινγκ, ο οποίος έχει overweight αξιολόγηση για τη μετοχή. «Βγαίνοντας από το WWDC, όπου η Apple έκανε το ντεμπούτο της Apple Intelligence, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη πεποίθηση ότι το οικονομικό έτος 2025 θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός πολυετούς κύκλου ανανέωσης συσκευών».

Το Apple Intelligence θα «προσφέρει πολύ βελτιωμένη και μοναδική για το οικοσύστημα της Apple χρηστική αξία» για περισσότερους από 1,3 δισ. χρήστες, δήλωσε ο Γούντριγκ, προσθέτοντας ότι θα αναγκάσει τις αναβαθμίσεις των συσκευών και θα επιταχύνει τους κύκλους αντικατάστασης των προϊόντων – ένας βασικός καταλύτης που ιστορικά έχει οδηγήσει την υπεραπόδοση της μετοχής της Apple.

Μόνο το 15% της συνολικής εγκατεστημένης βάσης χρηστών της Apple θα είναι σε θέση να υποστηρίξει το Apple Intelligence, επειδή η τεχνολογία θα περιορίζεται σε συσκευές που χρησιμοποιούν τσιπ A17 Pro και M-Series, δήλωσε. Ενώ η πλειοψηφία των χρηστών Mac θα είναι σε θέση να τη χρησιμοποιήσει, μόλις το 8% των σημερινών χρηστών iPhone και iPad θα κάνει χρήση της πλατφόρμας AI. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αναλυτή, περισσότερα από 1,2 δισ. iPhone, iPad και Mac θα πρέπει να αναβαθμιστούν.

Η αρχική υιοθέτηση του Apple Intelligence θα περιοριστεί σε χρήστες iPhone στις ΗΠΑ, όταν κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. Παρόλα αυτά, ο Γούντρινγκ βλέπει παράγοντες όπως η διεύρυνση των μη αγγλόφωνων λειτουργιών να προσθέτουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στους χρήστες τους επόμενους 12 έως 24 μήνες. Κατά την άποψή του, αυτό προετοιμάζει την Apple για την επιστροφή σε ετήσια αύξηση των πωλήσεων το 2025, ακολουθούμενη από μια πιθανότητα εντυπωσιακό 2026.

Οι ετήσιες πωλήσεις της Apple στην Ινδία σημείωσαν ρεκόρ περίπου 8 δισ. δολαρίων, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg News, υπογραμμίζοντας μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή