Την πρόθεσή της να στραφεί σε αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας εκδήλωσε η Birkenstock με τη δημιουργία μιας νέας θέσης εργασίας -αυτή της διευθύνουσας συμβούλου για τη Νοτιοανατολική Ασία και το Down Under όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά η περιοχή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας- ύστερα από τις επιτυχημένες πωλήσεις των προηγούμενων μηνών και την πολυαναμενόμενη IPO τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Με αυτόν τον διορισμό, η εταιρεία, η οποία ανήκει στην L Catterton, την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από τον γαλλικό όμιλο πολυτελείας LVMH, από το 2021, στοχεύει να «επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά σε αυτή τη δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή, να ενισχύσει τη θέση της σε όλα τα κανάλια και να προωθήσει καινοτόμες μορφές λιανικής πώλησης», όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της Oliver Reichert στο Fashion Network.

Birkenstock: Αναμένει αύξηση πωλήσεων κατά 17%

Στη νεοσύστατη αυτή θέση τοποθετήθηκε η Evelyn Chua, που με έδρα στη Σιγκαπούρη θα είναι υπεύθυνη για τις αγορές της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης, του Βιετνάμ, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ θα αναφέρεται στον Klaus Baumann, Chief Sales Officer του Ομίλου.

Birkenstock: Η γυναίκα που φέρνει την αλλαγή

Η Evelyn Chua φέρνει στο ρόλο της περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, καλύπτοντας πολλαπλές κατηγορίες στους τομείς της μόδας, της ομορφιάς, των κρασιών, των αλκοολούχων ποτών, των ρολογιών και των κοσμημάτων, καθώς και σε offline και online κανάλια. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνεται η οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων με στρατηγικούς συνεργάτες λιανικής και η διαχείριση ταλέντων.

Μετά τις σπουδές της στη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία, η Chua πέρασε έξι χρόνια εργαζόμενη στην DFS Venture, τη γνωστή εταιρεία λιανικής πώλησης πολυτελών ταξιδιών με έδρα το Χονγκ Κονγκ, όπου ήταν υπεύθυνη για την περιοχή της Σιγκαπούρης και της Μιανμάρ. Με την ομάδα της, διαχειρίστηκε μια πολύ διαφορετική επιχείρηση λιανικής πώλησης που περιλάμβανε καταστήματα αφορολόγητων ειδών στο αεροδρόμιο Changi και στα κέντρα κρουαζιέρας της Σιγκαπούρης, καθώς και καταστήματα στο κέντρο της πόλης, ηλεκτρονική λιανική και χονδρική πώληση.

Το 2022, εντάχθηκε στη Synagie, μια εταιρεία που διαχειρίζεται πάνω από 1000 ηλεκτρονικά καταστήματα σε επτά αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας για 600 συνεργάτες εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Nike, Estee Lauder και L’Oréal. Ως Chief Commercial Officer, ήταν υπεύθυνη για έξι χώρες, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, καθώς και για την ηλεκτρονική επιχείρηση σε διάφορες κατηγορίες, όπως Premium/Mass Beauty, FMCG, Fashion. birkenstock

Οι νέοι στόχοι

«Καθώς επεκτείνουμε την ηλεκτρονική μας παρουσία, θέλω να ενισχύσω τη σχέση με τους λιανοπωλητές μας, οι οποίοι έχουν συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξή μας. Θα τους υποστηρίξουμε στην ανάπτυξη της στρατηγικής τους για τη γκάμα των προϊόντων τους. Ταυτόχρονα, θέλουμε να επιταχύνουμε τη δική μας επιχειρηματική δραστηριότητα ανοίγοντας νέα καταστήματα. Η αγορά προσφέρει και τα δύο. Θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας στο χονδρικό και στο δικό μας λιανεμπόριο θα έχουν την ίδια εμπειρία αγορών και εξυπηρέτησης. Ήμουν πάντα μεγάλος οπαδός του συγκεκριμένου παπουτσιού. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, φορούσα μόνο τα δύο ζευγάρια Madrid και τα Mayari. Η μάρκα μας είναι πολύ γνωστή στην περιοχή. Είμαι πεπεισμένη ότι εξακολουθεί να έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης», σχολίασε στο RetailDive η Evelyn Chua για τα μελλοντικά της καθήκοντα.

«Η Νοτιοανατολική Ασία είναι μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Με την πρόσθετη δυναμικότητα που μπορέσαμε να παρέχουμε από την έναρξη λειτουργίας του νέου μας εργοστασίου στο Pasewalk τον Σεπτέμβριο του 2023, είμαστε πλέον σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες των ασιατικών πελατών για τα προϊόντα μας», πρόσθεσε ο Klaus Baumann.

Δυναμική ανάπτυξη

Ο όμιλος Birkenstock, που ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1774 και έχει την έδρα του στο Linz am Rhein, απασχολεί περίπου 6.200 άτομα παγκοσμίως, διαθέτει γραφεία πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, καθώς και στη Βραζιλία, την Ιαπωνία, τη Δανία, την Πολωνία, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τις Κάτω Χώρες, το Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη και την Ινδία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων το β’ τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 22% σε ετήσια βάση, με την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού-Μέσης Ανατολής και Αφρικής να αυξάνεται κατά 39%, γεγονός που την οδήγησε να αυξήσει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της για το σύνολο του έτους. Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος εργασιών του οικονομικού έτους 2023/24, το οποίο λήγει τον Οκτώβριο, είναι πιθανό να αυξηθεί κατά ένα πέμπτο σε συναλλαγματικά προσαρμοσμένη βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή