Mε αυξήσεις 17% στις αποδοχές και με μπόνους επιβράβευσε τους υπαλλήλους της η Goldman Sachs, καθώς τα κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο, μετά την ανάκαμψη των συναλλαγών.

Goldman Sachs: Κερδοφορία που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις

Η εταιρεία της Wall Street ανακοίνωσε ότι δαπάνησε 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια για αποζημιώσεις και παροχές στους 45.300 υπαλλήλους της για το β΄τρίμηνο, σχεδόν το ένα πέμπτο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το ποσό αυτό αφορά μισθούς και συντάξεις, καθώς και το ποσό που χρησιμοποιείται για μεμονωμένα μπόνους που διανέμονται στο τέλος του οικονομικού έτους.

Συνολικά, η Goldman έχει ξοδέψει 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια για αποζημιώσεις και παροχές για το προσωπικό από τον Ιανουάριο, κάτι που σύμφωνα με την τράπεζα αντικατοπτρίζει τη «βελτιωμένη λειτουργική απόδοση». Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι τα κέρδη της Goldman αυξήθηκαν κατά 150% στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ενισχυμένα κέρδη για την Goldman Sachs μέσω dealmaking

Τα κέρδη ενισχύθηκαν από το άλμα στις επιχειρηματικές συμφωνίες, με τους επενδυτικούς τραπεζίτες της να βοηθούν τις εταιρείες να ηγούνται σε ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων και εξαγορών. Αυτό περιλαμβάνει την εξαγορά 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την ExxonMobil της Pioneer Natural Resources τον Μάιο, για την οποία η Goldman ενήργησε ως μεσίτης μαζί με τις ανταγωνίστριες τράπεζες Morgan Stanley και Citigroup.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman, David Solomon, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τα σταθερά μας αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου και τη συνολική μας επίδοση το πρώτο εξάμηνο του έτους, αντανακλώντας την ισχυρή ανάπτυξη σε ετήσια βάση τόσο στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα όσο και στις αγορές και των περιουσιακών στοιχείων και διαχείριση πλούτου».

Οι επενδυτικοί τραπεζίτες αναδύονται από μια διετή ύφεση στο dealmaking, η οποία επηρεάστηκε από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού και την οικονομική αβεβαιότητα. Οι καλύτερες οικονομικές προοπτικές, καθώς και οι προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσουν τα επιτόκια, ενίσχυσαν τη ζήτηση για υπηρεσίες από τράπεζες όπως η Goldman Sachs.

Ο Richard Gnodde, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs International, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι η τράπεζα θα αλλάξει τη δομή των αμοιβών της, δίνοντας σε εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της με τα υψηλότερα εισοδήματα τη δυνατότητα να 25πλασιάσουν το εισόδημά τους από μπόνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή