Την άμεση αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου πυροδότησε η απόπειρα δολοφονίας κατά του Αμερικανού πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με μια σειρά CEOs και προέδρων να καταδικάζουν την πολιτική βία.

«Προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση του προέδρου Τραμπ», έγραψε ο διευθύνων Σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ, προσθέτοντας «καταδικάζω έντονα αυτή τη βία».

Ήταν ένα συναίσθημα που μοιράζονταν πολλοί.

«Απλά απαίσια» είπε ο CEO της Amazon Andy Jassy.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Οι πρώτες επιπτώσεις στις αγορές

Ο προκάτοχος του Jassy, Τζεφ Μπέζος, πρόσθεσε ότι «ο πρώην Πρόεδρός μας έδειξε τεράστια χάρη και θάρρος κάτω από κυριολεκτικά πυρά απόψε».

Ο επιχειρηματικός κόσμος «εύχεται» στον Τραμπ

Τα αισθήματα υποστήριξης ήταν εμφανή σε όλον τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και τα μοιράστηκαν πολλοί κορυφαίοι ηγέτες της C-suite, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που συγκρούστηκαν με τον Τραμπ όλα αυτά τα χρόνια.

«Προσευχόμαστε για γρήγορη ανάρρωση για τον Πρόεδρο Τραμπ», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Η πολιτική βία υπονομεύει τη δημοκρατία και πρέπει πάντα να καταδικάζεται».

Άλλες παρόμοιες δηλώσεις διατυπώθηκαν από τους CEO της Microsoft, και της Airbnb έως την την Alphabet (μητρικής της Google) και άλλων.

«Μια πολύ δύσκολη νύχτα για το έθνος μας», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ.

Ο πρώην Πρόεδρος, αφού μετέβη σε νοσοκομείο προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή του, επέστρεψε αργότερα στο Νιου Τζέρσεϊ και δημοσίευσε το πρωί της Κυριακής ότι ανυπομονεί να μιλήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Η στήριξη από τον Ίλον Μασκ

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla. Ίλον Μασκ , μόλις μισή ώρα μετά την επίθεση, έγραψε «υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Τραμπ και ελπίζω για ταχεία ανάρρωσή του».

Η επίσημη υποστήριξη του Μασκ δεν αποτελεί έκπληξη. Έχει από καιρό επικροτήσει τον Τραμπ και επικρίνει τον Μπάιντεν. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Wall Street Journal, συνομιλεί με τον Τραμπ για διάφορα θέματα πολλές φορές το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή