Η αντιμονοπωλιακή αρχή προστασίας των καταναλωτών της Πολωνίας επέβαλε πρόστιμο 106,6 εκατομμυρίων ζλότι (27,3 εκατομμύρια δολάρια) στην PayPal Europe για παράλειψη να διευκρινίσει τους καταναλωτές στις συμβατικές ρήτρες της για τις δραστηριότητες για τις οποίες ενδέχεται να τους επιβληθεί τέλος, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η UOKiK.

PayPal: «Βλέπει» σταθερά κέρδη για το 2024

Η UOKiK υποστήριξε ότι οι απαγορευμένες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επιφέρουν κυρώσεις περιγράφηκαν με ασαφές τρόπο και δεν ήταν σαφές για τους χρήστες τι ακριβώς δεν επιτρέπεται και ποια μέτρα θα μπορούσε να λάβει η εταιρεία σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Οι ρήτρες της PayPal είναι γενικές, διφορούμενες και ακατανόητες. Όταν διαβάζει αυτές τις διατάξεις ένας καταναλωτής δεν μπορεί να προβλέψει ποιες από τις ενέργειές του μπορεί να θεωρηθούν μη αποδεκτές ή ποιες κυρώσεις μπορεί να του επιβληθούν από τον επιχειρηματία», δήλωσε ο επικεφαλής της πολωνικής αντιμονοπωλιακής αρχής, Tomasz Chrostny.

«Ως εκ τούτου, η PayPal έχει απεριόριστη δυνατότητα να αποφασίσει κατά βούληση εάν ο χρήστης έχει διαπράξει μια απαγορευμένη πράξη και ποια ποινή θα αντιμετωπίσει γι’ αυτήν, η οποία μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ο αποκλεισμός χρημάτων στον λογαριασμό του».

Η PayPal θα ασκήσει έφεση

Η απόφαση δεν είναι οριστική και η PayPal έχει τη δυνατότητα να προσφύγει σε δικαστήριο, ανέφερε η UOKiK.

«Η PayPal έχει δεσμευτεί να μεταχειρίζεται τους πελάτες της δίκαια και να τους παρέχει ακριβείς, κατανοητές και διαφανείς πληροφορίες», ανέφερε η εταιρεία σε ένα σχόλιο που δημοσιοποίησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την UOKiK καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνάς της και εξετάζουμε τη σημερινή ανακοίνωση. Όπως αναφέρει η UOKiK, αυτή η απόφαση δεν είναι οριστική και θα υπάρχει ευκαιρία να ασκηθεί έφεση», πρόσθεσε.

Η PayPal Holdings είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που λειτουργεί σύστημα διαδικτυακών πληρωμών στις περισσότερες χώρες που υποστηρίζουν διαδικτυακές μεταφορές χρημάτων. Η εταιρεία λειτουργεί ως επεξεργαστής πληρωμών για διαδικτυακούς προμηθευτές, ιστότοπους δημοπρασιών και πολλούς άλλους εμπορικούς χρήστες, για τους οποίους χρεώνει μια αμοιβή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή