Ράλι άνω του 55% καταγράφουν οι μετοχές της Trump Media στις προκαταρκτικές συναλλαγές τη Δευτέρα στη Wall Street, καθώς η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενισχύει τις προοπτικές επανεκλογής του στον Λευκό Οίκο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Trump Media, Devin Nunes, εξέφρασε τα «θερμά του συλλυπητήρια» σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση στην Πενσυλβάνια και στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε στην εκδήλωση.

«Η κατάσταση απαιτεί μια γρήγορη, ενδελεχή ομοσπονδιακή έρευνα για να προσδιοριστούν όλες οι συνθήκες αυτής της άνανδρης επίθεσης και να εντοπιστεί εάν εμπλέκονται άλλα άτομα», ανέφερε ο Nunes.

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η μετοχή της Trump Media κάνει «βουτιά»

«Καλώ επίσης την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει οποιουσδήποτε πόρους ασφαλείας ζητήσει ο Πρόεδρος Τραμπ για να εγγυηθεί την ασφάλειά του», πρόσθεσε.

Προβάδισμα του Τραμπ

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόπειρα δολοφονίας θα μπορούσε να καταστήσει πιο πιθανή τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Τα γεγονότα του Σαββάτου, αν κάνουν κάτι, ενισχύουν την υπόθεση για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο. Νομίζω ότι αυτή θα είναι η αντίδραση των αγορών σήμερα», δήλωσε στο CNBC, ο Rob Casey, συνεργάτης της Signum Global Advisors.

Η Trump Media, η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, έχει πληγεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας.

Η μετοχή υποχώρησε σχεδόν 50% τις τρεις εβδομάδες μετά την καταδίκη του Τραμπ για κακούργημα, ο οποίος είναι επίσης ο πλειοψηφικός μέτοχος της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Truth Social αγωνίζεται να αυξήσει τη μικρή βάση χρηστών της.

Στην έκθεσή της για τα κέρδη πρώτου τριμήνου, που κατατέθηκε τον Μάιο, η Trump Media σημείωσε καθαρή ζημία 327,6 εκατομμυρίων δολαρίων και συνολικά έσοδα 770.500 δολαρίων. Η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές τον περασμένο μήνα ότι εάν ο Τραμπ χρησιμοποιήσει άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρα ​​από το Truth Social, «θα μπορούσε να έχει σημαντική αρνητική επίδραση στην επιχείρηση ή/και τις λειτουργίες της TMTG».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή