Στην αναβάθμιση του ελληνικού δημοσίου αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μια ακόμα αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου από σταθερό σε θετικό, ήρθε από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings, σε συνέχεια της αντίστοιχης αναβάθμισης από τον οίκο Standard & Poor’s τον περασμένο Απρίλιο.

Η αναβάθμιση αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την αποδοτικότητα της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε.

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με την αποεπένδυση από τις συστημικές τράπεζες και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας» πρόσθεσε.

Κωστής Χατζηδάκης: Η αναβάθμιση της Scope απόδειξη των θετικών προοπτικών της οικονομίας μας

Θετική πορεία

Επίσης υπογράμμισε ότι θετική είναι και η πορεία για τα μεγέθη της ελληνικής αγοράς εργασίας τα τελευταία χρόνια, από την πρώτη, ήδη,τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφεται στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, η μεγαλύτερη μείωση στην ανασφάλεια της εργασίας από το 2015 έως το 2022 σημειώθηκε στην Ελλάδα μετά το 2019 και κατόπιν στην Ισπανία – πάνω από 8 ποσοστιαίες μονάδες – με αποτέλεσμα να μειωθεί η ψαλίδα με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Η μείωση σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα οφείλεται στη σημαντική μείωση της ανεργίας και στα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»