Η ΕΕΕΠ, με ανακοίνωσή της για κλείσιμο της πλατφόρμας Bestshop και την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού της για λόγους φοροδιαφυγής, σημειώνει πως είναι ενήμερη για το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που ανέκυψε και έχει ήδη προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για την πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και την ανάλυση των δεδομένων.

Η ΕΕΕΠ σημειώνει πως κινείται με γνώμονα την προστασία των παικτών-πελατών της Betshop και έχει προβεί σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες Αρχές για κάθε απαραίτητη ενέργεια για την διαφύλαξη των νόμιμων συμφερόντων τους.

ΑΑΔΕ: Εντόπισε φοροδιαφυγή 10,5 εκατ. ευρώ από δύο στοιχηματικές εταιρείες

Υπενθυμίζεται πως η B2B GAMING (MALTA) LTD/BETSHOP.GR ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της πλατφόρμας διαδικτυακού στοιχήματος Betshop.gr. Η πλατφόρμα δεν βρίσκεται πια στον «αέρα», με την εταιρεία να επικαλείται την αναστολή της λειτουργίας της από τις φορολογικές αρχές.

Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Η Εταιρεία μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι, λόγω αιφνίδιας και καταχρηστικής κατάσχεσης του τραπεζικού λογαριασμού εξυπηρέτησης πελατών της από τις φορολογικές αρχές, εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της μέχρι να αποκατασταθεί το ζήτημα που προέκυψε».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι φορολογικές αρχές εντόπισαν φορολογική διαφορά που αφορά στον υπολογισμό των φορολογικών υποχρεώσεων της για τις χρήσεις 2013 και 2014 και, κυρίως, τον προσδιορισμό του παρακρατούμενου φόρου επί των κερδών των παικτών.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει αναρτήσει η Betshop.gr στον ιστότοπο της, στις 8 Φεβρουαρίου 2016 και 21 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκίνησε από τη Δ΄ΔΥΟ και από το Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ, αντίστοιχα διενέργεια φορολογικού ελέγχου στην B2B GAMING (MALTA) LTD.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι διαφορές φόρου που προέκυψαν και τα ποσά που καταλογίστηκαν αφορούσαν σε τρείς ενότητες:

  1. Διαφορές φόρου εισοδήματος, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία διαθέτει μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα
  2. Διαφορές παρακρατούμενου φόρου επί των κερδών των παικτών, οι οποίες έχουν προκύψει κατά κύριο λόγο, λόγω εσφαλμένου υπολογισμού, που οφείλεται στην εσφαλμένη ερμηνεία της διάταξης του άρθρου 60 παρ.3 του ν. 2961/2001, όπως ίσχυε κατά τα υπό κρίση έτη.
  3. Διαφορές λόγω εσφαλμένου προσδιορισμού της απόδοσης συμμετοχής Ελληνικού Δημοσίου στα μικτά κέρδη στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, ζήτημα που, ομοίως, συνδέεται με την κρίση του αν η εταιρεία διαθέτει ή όχι μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Στην εταιρεία επιβλήθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 1,022 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Betshop.gr, κατόπιν υποβολής υπομνημάτων και παροχής διευκρινήσεων στις 13 Δεκεμβρίου του 2019 περιορίστηκε στο ποσό των 27,2 εκατ. ευρώ. Με τις ταμειακές προσαυξήσεις το ποσό αυτό σήμερα υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Η Betshop.gr στη συνέχεια κάνει γνωστό ότι προσέφυγε στο ΣτΕ έχοντας ασκήσει αίτηση αναίρεσης με την υπόθεση να συζητιέται στις 14 Νοεμβρίου 2022. Να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Επιπροσθέτως, η Betshop.gr επικαλείται εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. και της ΑΑΔΕ στις 10 Ιουλίου 2019, σημειώνοντας ότι η ΑΑΔΕ κατόπιν ερωτήματος του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. επιβεβαίωσε τον τρόπο υπολογισμού του παρακρατούμενου φόρου στα κέρδη των παικτών που εφάρμοζε η εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας