Στο Μέγαρο Μαξίμου με τον  πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μπρατάκος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΕΒΕΑ, παρουσιάζοντας παράλληλα τις βασικές αρχές και προτεραιότητες του συνδυασμού του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα λόγω και της προσωπικής σχέσης των δύο ανδρών, ο κ. Μπρατάκος παρουσίασε τις προτάσεις του για το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, κ. Μπρατάκος επεσήμανε ότι στόχος του είναι η συνεισφορά του ΕΒΕΑ στη δημιουργία μιας ισχυρής και ανθεκτικής οικονομίας, τονίζοντας ότι δεσμεύεται να αναδείξει περεταίρω το επιμελητήριο σε αξιόπιστο σύμβουλο της Πολιτείας ανακοινώνοντας παράλληλα την υποψηφιότητά του.

Επιχειρήσεις: Αύξηση 15,8% στις νέες εγγραφές στο α΄ εξάμηνο 2024

Οι στόχοι και το ψηφοδέλτιο

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μπρατάκος, πρώην υφυπουργός  στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο στο μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας στοχεύει σε μια ισχυρή, ανθεκτική, συμπεριληπτική και δίκαιη ανάπτυξη που θα βασίζεται στην ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τις επενδύσεις σε πράσινες και ψηφιακές τεχνολογίες, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και την εταιρική υπευθυνότητα.

Παράλληλα, επιδιώκει την προώθηση ενός σταθερού και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με ξεκάθαρους και δίκαιους κανόνες, φορολογικά κίνητρα, άρση εμποδίων στην επενδυτική δραστηριότητα, αναβάθμιση της νομοθετικής διαδικασίας, μείωση του ρυθμιστικού φόρτου, ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Στον συνδυασμό «Άλμα Μπροστά» του Γ. Μπρατάκου συμμετέχουν παλαιοί και νέοι υποψήφιοι που έχουν επιδείξει διαχρονικά αφοσίωση και πάθος για την πρόοδο της επιχειρηματικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν υφιστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, με πολύτιμη εμπειρία και βαθιά γνώση των επιμελητηριακών θεμάτων, καθώς και νέοι υποψήφιοι με ενθουσιασμό και φρέσκια οπτική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας