
Στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μπρατάκος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΕΒΕΑ, παρουσιάζοντας παράλληλα τις βασικές αρχές και προτεραιότητες του συνδυασμού του.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα λόγω και της προσωπικής σχέσης των δύο ανδρών, ο κ. Μπρατάκος παρουσίασε τις προτάσεις του για το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, κ. Μπρατάκος επεσήμανε ότι στόχος του είναι η συνεισφορά του ΕΒΕΑ στη δημιουργία μιας ισχυρής και ανθεκτικής οικονομίας, τονίζοντας ότι δεσμεύεται να αναδείξει περεταίρω το επιμελητήριο σε αξιόπιστο σύμβουλο της Πολιτείας ανακοινώνοντας παράλληλα την υποψηφιότητά του.
Επιχειρήσεις: Αύξηση 15,8% στις νέες εγγραφές στο α΄ εξάμηνο 2024
Οι στόχοι και το ψηφοδέλτιο
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Μπρατάκος, πρώην υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την υποψηφιότητά του για τον προεδρικό θώκο στο μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας στοχεύει σε μια ισχυρή, ανθεκτική, συμπεριληπτική και δίκαιη ανάπτυξη που θα βασίζεται στην ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τις επενδύσεις σε πράσινες και ψηφιακές τεχνολογίες, την ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού και την εταιρική υπευθυνότητα.
Παράλληλα, επιδιώκει την προώθηση ενός σταθερού και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με ξεκάθαρους και δίκαιους κανόνες, φορολογικά κίνητρα, άρση εμποδίων στην επενδυτική δραστηριότητα, αναβάθμιση της νομοθετικής διαδικασίας, μείωση του ρυθμιστικού φόρτου, ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.
Στον συνδυασμό «Άλμα Μπροστά» του Γ. Μπρατάκου συμμετέχουν παλαιοί και νέοι υποψήφιοι που έχουν επιδείξει διαχρονικά αφοσίωση και πάθος για την πρόοδο της επιχειρηματικής κοινότητας.
Συγκεκριμένα, συμμετέχουν υφιστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, με πολύτιμη εμπειρία και βαθιά γνώση των επιμελητηριακών θεμάτων, καθώς και νέοι υποψήφιοι με ενθουσιασμό και φρέσκια οπτική.


Latest News

Μεγάλος ο κίνδυνος εθισμού από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο - Οι δράσεις της ΕΕΕΠ
Στην έκθεσή της για το 2024, η ΕΕΕΠ επικεντρώνεται στη μεγιστοποίηση του θετικού αποτυπώματος της αγοράς τυχερών παιγνίων στην κοινωνία

Μεγάλου (Πειραιώς): Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, όχι περισσότερη γραφειοκρατία
Ο κ. Μεγάλου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του IIF, όπου ανέδειξε τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη σημασία της ευρωπαϊκής σύγκλισης και τις προοπτικές για το μέλλον

UBS: Η Τράπεζα Πειραιώς στις τοπ επιλογές μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών
Γιατί οι αναλυτές της UBS παραμένουν αγοραστές ελληνικών τραπεζών

Στάσσης: «Κόμβος ενέργειας και data centers η ΔΕΗ για τη ΝΑ Ευρώπη»
Ο Γιώργος Στάσσης πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ στη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το GMF στην Αθήνα μίλησε για τις επενδύσεις 10 δισ. του ομίλου το 2025 -2027

Ολοκληρώθηκε το Rebrain Greece στο Λονδίνο με συμμετοχή της AKTOR
Στελέχη του Ομίλου AKTOR πραγματοποίησαν δεκάδες συνεντεύξεις με στελέχη της αγοράς, που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα οποία αξιολογούν την επιστροφή τους στην Ελλάδα

Τι βλέπει η Eurobank Equities για τις ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι
Οι ελληνικές τράπεζες ήδη έχουν σημειώσει ράλι άνω του 25% από την αρχή του έτους, σχεδόν κλείνοντας τη διαφορά με τις περιφερειακές τράπεζες

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την τρίτη ηλικία διοργανώνει η Motor Oil
Ξεναγήσεις και δωρεάν εργαστήρια για την τρίτη ηλικία
![ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,5% στον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Ιανουάριο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_ermou-_street-1024x600-1-600x352.png)
Με άνοδο τζίρου 2,5% ξεκίνησε το 2025 για το λιανεμπόριο [γράφημα]
Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιανουάριο 2025, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε αύξηση 1,9%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ: Πιο ισχυρό Εμπόριο και ανθεκτικότερη οικονομία
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης τόνισε πως το Εμπόριο είναι ο ισχυρότερος κλάδος της οικονομίας και το μεγάλο στοίχημα είναι να διατηρήσει πρωταγωνιστικό ρόλο

Sunlight: Με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης ενισχύει την τεχνολογία μπαταριών
Ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα - Τι αναφέρει η Sunlight