Την εξαγορά του 70% της Middle Office, που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης και διαχείρισης δανείων και πιστώσεων Wholesale, ανακοίνωσε ο όμιλος Qualco.

Η εξαγορά σηματοδοτεί τη σύσταση ενός τμήματος ανάθεσης επιχειρηματικών διαδικασιών σε τρίτους (Business Process Outsourcing) στον όμιλο Qualco, που απευθύνεται σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τράπεζες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

Στη λίστα των «The Most Sustainable Companies in Greece 2024» ο όμιλος Qualco

Οι νέες αυτές υπηρεσίες θα επιτρέψουν στους πελάτες του οργανισμού να εστιάσουν στην αναπτυξιακή στρατηγική τους, μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών, πρόσβασης σε προηγμένες τεχνολογίες και βελτιστοποίησης κόστους και πόρων, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η Middle Office ιδρύθηκε το 2022 και προσφέρει βέλτιστες υπηρεσίες πιστοποιημένες κατά ISO 9001 διαχείρισης δανείων σε Τράπεζες και Servicers. Σε αυτές περιλαμβάνονται η υποστήριξη δανείων και πιστώσεων, η διαχείριση του κύκλου ζωής των δανείων και η υποστήριξη στην υλοποίηση νομικών ενεργειών.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναπτύξει το MOS SYSTEM, ένα ιδιόκτητο, επεκτάσιμο και real-time σύστημα διαχείρισης δανείων και εξασφαλίσεων. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες την ολιστική διαχείριση των δανειακών σχέσεων, ενώ σε συνδυασμό με την ιδιόκτητη τεχνολογία του ομίλου Qualco, αναμένεται να πυροδοτήσει ουσιαστικές αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ενίσχυση προσπαθειών

«Στον όμιλο Qualco, αναζητούμε συνεχώς νέες συνεργασίες με σκοπό να διευρύνουμε το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στους πελάτες μας. Η σύμπραξή μας με τη Middle Office, μια εταιρεία με εξαιρετική πορεία στον τομέα του Business Process Outsourcing, έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την προσπάθειά μας αυτή», δήλωσε ο Μίλτος Γεωργαντζής, CEO του ομίλου Qualco.

Αξιοποίηση της εμπειρίας

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μωραΐτης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Middle Office, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαιτέρα χαρούμενοι που η Middle Office, μετά από μια επιτυχημένη αυτόνομη πορεία, εντάσσεται στον όμιλο Qualco. Είμαστε βέβαιοι πως ο οργανισμός θα αξιοποιήσει στο έπακρο την εμπειρία μας, ξεκλειδώνοντας σημαντικές συνέργειες και φέροντας αλλαγές με θετικό πρόσημο στη χρηματοπιστωτική αγορά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας