Ο Νίκος Παπαδόγλου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Νexi Ελλάδος, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω μέσα από σταθερές μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν τα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων από το εξωτερικό.

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να “αναπνέει” προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά, με απώτερο στόχο τη βιωσιμότητα», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable για την ενίσχυση της παραγωγικότητας στην Ελλάδα, τονίζοντας τη ζωτική σημασία της διαρκούς εξέλιξης του ρυθμιστικού πλαισίου και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, καθώς και την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων και κορυφαίων ταλέντων.

Περιορισμένα τα περιθώρια μείωσης των προμηθειών των POS

Υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, ενώ επισήμανε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς μόλις τα τελευταία δύο χρόνια επενδύθηκαν από ξένους επενδυτές πάνω από 1 δισ. ευρώ στη βιομηχανία των πληρωμών».

Επίσης, επισήμανε ότι η αγορά των ψηφιακών συναλλαγών στην Ελλάδα αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο με διψήφιο ποσοστό. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο τα μετρητά, με τον αριθμό χρηστών ψηφιακών πορτοφολιών σε παγκόσμιο επίπεδο να αναμένεται να ξεπεράσει το 1,3 δις, ενώ ο αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με tap n pay – μέσω κινητού ή wearables αυξάνεται σημαντικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η ανάγκη για τη δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος, καθώς και κινήτρων για την αποφυγή της φοροδιαφυγής και στοχευμένης εκπαίδευσης, είναι καίριας σημασίας για την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγοράς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Nexi Ελλάδος η οποία, ως μέρος του Ομίλου Nexi, της ευρωπαϊκής εταιρίας PayTech που δραστηριοποιείται σε 25 χώρες και εκκαθαρίζει το 65% των ευρωπαϊκών συναλλαγών, αντιλαμβάνεται σε βάθος τις ανάγκες της αγοράς, τη σημασία της παραγωγικότητας και τα εργαλεία για την επίτευξή της. Με συναλλαγές που αγγίζουν τα 16 δισ. ευρώ και υποστηρίζοντας πάνω από το 40% της τουριστικής, και πλέον ζωτικής για την ανάπτυξη, βιομηχανίας της χώρας, η Nexi Ελλάδος διαθέτει το μέγεθος και την εμπειρία για να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω της τεχνογνωσίας και των καινοτόμων λύσεων που διαθέτει.

Τονίζοντας την αναγκαιότητα προσέλκυσης νέων ταλέντων ανέφερε ότι: «Το brain regain, με τη σειρά του, είναι ένα ακόμη κρίσιμο εργαλείο για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας. Λαμβάνοντας αυτό ως δεδομένο, είναι απαραίτητο να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει και θα προσελκύει στη χώρα όχι μόνο τις επενδύσεις, αλλά και την καινοτομία. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο του fintech, καθώς στρέφεται συστηματικά προς τις ΗΠΑ.» Και συμπλήρωσε ότι: «Είναι αναγκαίο να επιδιώξουμε να επιστρέψουν στη Ελλάδα ταλαντούχοι άνθρωποι, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη της οικονομίας μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις