Στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την UniCredit S.p.A. για την πώληση του 90,1% της Alpha Bank Romania S.A. στην UniCredit και εν συνεχεία τη συγχώνευση των θυγατρικών των δύο συμβαλλόμενων μερών στη Ρουμανία, προχώρησε η Alpha International Holdings S.M.S.A.

Η Alpha International Holdings S.M.S.A. είναι πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank Α.Ε..

Alpha Bank: Τι είπαν Orcel – Ψάλτης για την επόμενη ημέρα της τράπεζας – Τα σχέδια για Ρουμανία

Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος της Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της Alpha Holdings και της UniCredit η οποία ανακοινώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Συναλλαγής, η UniCredit θα αποκτήσει από την AIH το 90,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Romania με
αντάλλαγμα (i) το 9,9% του μετοχικού κεφαλαίου της UniCredit Bank S.A. («UniCredit Romania») και (ii) Ευρώ 256 εκατ. σε μετρητά. Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η οποία υπόκειται σε όλες τις ισχύουσες κανονιστικές εγκρίσεις και συναινέσεις, η AIH θα κατέχει το 9,9% της Alpha Romania και της UniCredit Romania. Επιπλέον, η Συναλλαγή, η οποία αυξάνει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας για την Alpha Bank κατά περίπου 100 μονάδες βάσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024. Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής η Alpha Romania θα συγχωνευθεί με την UniCredit Romania σχηματίζοντας μια ενιαία τραπεζική οντότητα, στην οποία η AIH θα κατέχει το 9,9%.

Η στρατηγική συνεργασία Alpha Bank – Unicredit

Υπενθυμίζεται ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ των δύο Ομίλων, ύψους περίπου €1 δισ., η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και περιλαμβάνει την εξαγορά από την UniCredit του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της AlphaLife, τη διανομή των αμοιβαίων κεφαλαίων UniCredit onemarkets μέσω του δικτύου της Alpha Bank, καθώς και την αγορά από την UniCredit του 9% που κατείχε το ΤΧΣ στην Τράπεζα.

Σε πρόσφατη κοινή συνέντευξή τους στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και ο CEO της UniCredit, Andrea Orcel έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο σκέλος της συμφωνίας που αφορά στη Ρουμανία. «Η Ρουμανία είναι μία μεγάλη αγορά», επισήμανε ο κ. Ψάλτης, προσθέτοντας ότι η επέκταση στη χώρα θα επιδιωχθεί «από κοινού», ενώ ο κ. Orcel τόνισε: «Δηλώνουμε και οι δύο τη δέσμευσή μας στη Ρουμανία, μας ενδιαφέρει η αγορά της, βλέπουμε και οι δύο μεγάλη αξία εκεί. Εάν και εφόσον υπάρξει ευκαιρία, θα εξετάζαμε να προχωρήσουμε από κοινού σε εξαγορές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας