Προς την κατάργηση ή τη σημαντική μείωση στις προμήθειες που εισπράττουν από τους πελάτες τους κινούνται οι τράπεζες στο άμεσο διάστημα, με τη Eurobank ήδη να κάνει το πρώτο βήμα και άλλες τράπεζες να κινούνται σύντομα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τράπεζες: Στα 245 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τις προμήθειες το πρώτο τρίμηνο 2024

Στις 25 Ιουνίου ο υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είχε δηλώσει ότι η μη διευθέτηση του ζητήματος των προμηθειών δεν προσφέρει τίποτε ούτε στις τράπεζες, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην κοινωνία, καλώντας παράλληλα τις ελληνικές τράπεζες να υιοθετήσουν πιο δίκαια συστήματα με βάση τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών ή επιχειρήσεων με μεγάλα δίκτυα πελατών στην Ελλάδα, για να μην χρειαστεί κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η επόμενη συνάντηση του υπουργού με τους τραπεζίτες η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός συναντήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με στελέχη τραπεζών όπου και επανέφερε τις προτροπές του για την ανάγκη μείωσης των τραπεζικών προμηθειών στις συναλλγές των πελατών τους.

Σήμερα έγινε ένα απτό βήμα από μεγάλη τράπεζα, καθώς η Eurobank ανακοίνωσε ότι θα μκειώσει τις προμήθειές τους για δημοφιλείς υπηρεσίες, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της σύντομα και άλλες τράπεζες.

Να θυμίσουμε ότι μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της ΕΕΤ ο Κωστής Χατζηδάκης, είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην ταχεία επέκταση του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS, το οποίο, όπως ανέφερε, έχουν ήδη «αγκαλιάσει» 2,7 εκατομμύρια πολίτες αποκτώντας τη δυνατότητα να πραγματοποιούν δωρεάν και εύκολα συναλλαγές έως 500 ευρώ. Στο σύστημα αυτή έχουν ενταχθεί αυτοαπασχολούμενων και ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να μπορούν να αποφεύγουν χρεώσεις για την είσπραξη μικρών ποσών.

Οι μειώσεις από τη Eurobank

Σήμερα η Eurobank ανακοίνωσε ότι αρκετές καθημερινές συναλλαγές θα διενεργούνται από τις 2 Αυγούστου με χαμηλό κόστος ή και δωρεάν όσον αφορά στις προμήθειες, με τα νέα, βελτιωμένα πακέτα Eurobank My Advantage Banking.

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank προσφέρει, νέες μειωμένες χρεώσεις και ολοκληρωμένα πακέτα συναλλαγών που απαντούν στις ανάγκες κάθε κατηγορίας πελατών της.

Ενδεικτικά, βασικές συναλλαγές που μπορεί να πραγματοποιήσει (είτε δωρεάν, είτε με μειωμένο, χαμηλό κόστος) κάθε πελάτης της Eurobank επιλέγοντας ένα από τα πακέτα του Προγράμματος Eurobank My Advantage Banking.

Για λογαριασμούς (ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεφωνία, καλωδιακή τηλεόραση, ύδρευση κ.λπ.) παρέχεται δυνατότητα δωρεάν πληρωμών,. χωρίς προμήθειες, για απεριόριστο αριθμό, με πάγια εντολή σε όλα τα πακέτα Eurobank My Advantage. Σε κάθε πάγια εντολή δίνεται η δυνατότητα να οριστεί ανώτατο ποσό χρέωσης του λογαριασμού.

Για λογαριασμούς (ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεφωνία, καλωδιακή τηλεόραση, ύδρευση κ.λπ.) χωρίς πάγιες εντολές παρέχονται δωρεάν 2 πληρωμές το μήνα με το Eurobank My Silver Advantage, δωρεάν 3 πληρωμές το μήνα με το Eurobank My Gold Advantage, και δωρεάναπεριόριστες πληρωμές με το Eurobank My Platinum Advantage.

Για αποστολή χρημάτων σε παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη, δωρεάν, χωρίς προμήθειες, για όλους με χρήση της υπηρεσίας IRIS Payments* – έως €500 ανά ημέρα και δωρεάν και άμεσα εάν ο δικαιούχος διατηρεί λογαριασμό στην Eurobank.

Για πληρωμή με πιστωτική κάρτα και δόση δανείου σε άλλη τράπεζα, με χρέωση στο πακέτο Eurobank My Blue Advantage σύμφωνα με το τιμολόγιο εργασιών της τράπεζας το οποίο είναι διαρκώς αναρτημένο στο Eurobank.gr, και με το πακέτο Eurobank My Silver Advantage μπορώ να πληρώνω ΔΩΡΕΑΝ την πιστωτική κάρτα κάθε μήνα και να χρεώνομαι για την πληρωμή δανείου, ενώ επιλέγοντας είτε το πακέτο Eurobank My Gold Advantage είτε το πακέτο Eurobank My Platinum Advantage μπορώ να πληρώνω ΔΩΡΕΑΝ την πιστωτική κάρτα ΚΑΙ τη δόση δανείου κάθε μήνα

Για μισθωτούς και συνταξιούχους που θέλουν να παίρνουν το μισθό/σύνταξή τους στην Eurobank, παρέχονται οι επιπλέον υπηρεσίες:

– ΔΩΡΕΑΝ τήρηση λογαριασμού και έκδοση χρεωστικής κάρτας
– ΔΩΡΕΑΝ απεριόριστες πάγιες εντολές για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών (από μία προηγουμένως)
– ΔΩΡΕΑΝ έκδοση & πενταετής (5ετής) ανανέωση χρεωστικής κάρτας για ιδιώτες Debit Mastercard ή Personal Banking Debit Visa (για πελάτες εκτός πακέτου ισχύει χρέωση)
– ΔΩΡΕΑΝ Επανέκδοση Χρεωστικής κάρτας λόγω κλοπής ή και φθοράς (με χρέωση, πριν από την ένταξη στο πακέτο My Advantage Blue, που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όσους τηρούν το λογαριασμό μισθοδοσίας/σύνταξης στη Eurobank)
– ΔΩΡΕΑΝ έκδοση και πρώτη φόρτιση προπληρωμένης κάρτας (Prepaid Card / ePrepaid) (με χρέωση, πριν την ένταξη στο παραπάνω πακέτο)
– Καθημερινή επιβράβευση μέσω του προγράμματος €πιστροφή (που συμμετέχουν πάνω από 8.500 επιχειρήσεις), με ενδεικτικό όφελος €7 το μήνα από συναλλαγές σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας