Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το απόγευμα σε διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αϊρίν Έβελυν Μικέλας Μαίρης Σαρπ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τρόποι ταχείας περαιτέρω ενίσχυσης της Επιτροπής με εξειδικευμένο προσωπικό, και υπογραμμίστηκε η στήριξη της κυβέρνησης στο έργο της για τη διασφάλιση και την τόνωση του ανταγωνισμού στην αγορά.

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο κλάδος των ζωοτροφών

Επισημάνθηκε επίσης η σημασία της συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της κυβέρνησης, πάντα με σεβασμό στον χαρακτήρα της ανεξάρτητης αρχής, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Πρόσληψη 50 στελεχών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Αϊρίν Έβελυν Μικέλα Μαίρη Σαρπ, συναντήθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Επιτροπή και αφορούν την περαιτέρω ενίσχυσή της ώστε να μπορεί να επιτελεί ακόμα πιο αποτελεσματικά το έργο της για τη σωστή λειτουργία της αγοράς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε υπέρ της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς γιατί αυτό συμφέρει την κοινωνία, αυτό συμφέρει τους καταναλωτές. Προϋπόθεση για αυτό είναι ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Εγγύηση για τον ελεύθερο ανταγωνισμό είναι η ισχυρή ανεξάρτητη αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Για αυτόν τον λόγο υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο της. Είχαμε μια δεύτερη συνάντηση σήμερα με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ενίσχυσης με πρόσθετο εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε η αρχή να λειτουργεί ακόμη πιο αποτελεσματικά. Θα γίνει πρόσληψη 25 στελεχών, ενώ από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου θα εισηγηθούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο την πρόσληψη άλλων 25 στελεχών. Πρόκειται για επιστήμονες, οικονομολόγους, νομικούς, αλλά και από τον χώρο της πληροφορικής,  που είναι απολύτως απαραίτητοι.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνει ό,τι χρειαστεί και ό,τι εισηγηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να βελτιωθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές που διαθέτει, το κτίριο και οτιδήποτε άλλο ζητηθεί προκειμένου να δρα όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά. Θα εκσυγχρονίσουμε και το οργανόγραμμα της Επιτροπής. Συνεχής είναι και η συνεργασία μας σε θεσμικό επίπεδο και στο πλαίσιο αυτής μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 50 αθροιστικά στελεχών, θα δώσουμε έκτακτα τη δυνατότητα με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες, να μπορούν να αποσπαστούν υπάλληλοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα εφόσον το επιθυμούν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Δημόσιο Χρέος: Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσής του
Οικονομία |

Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά μείωσης του δημοσίου χρέους

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης για μεγάλα ευρωπαϊκά έργα, μόνο με δάνεια και με πιο ομοιόμορφη κατανομή των κονδυλίων μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων κρατών-μελών, λέει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΤΑΙΠΕΔ: Εκκίνηση διαγωνισμού για την ανάπτυξη του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης»
Επιχειρήσεις |

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» - Τι αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ

Το Κυβερνητικό Πάρκο θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος γραφείων  στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ