Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις από την τρίτη Ολομέλεια της Κίνας, όπου τα υψηλά επίπεδα χρέους της τοπικής αυτοδιοίκησης και η ώθηση για προηγμένη μεταποίηση είναι στην ημερήσια διάταξη.

Δείκτες και τίτλοι

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,37%, με οδηγό τις καταναλωτικές μετοχές, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 0,21%.

Η ασφαλιστική εταιρεία Ping An δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, καθώς βυθίστηκε περισσότερο από 5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τις μετοχές 102,6 εκατομμυρίων δολαρίων στον λογαριασμό τίτλων που έχει επαναγοράσει. Επίσης, η διοίκηση πρότεινε την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λήξης το 2029.

Σε ιστορικά υψηλά την ίδια ώρα βρέθηκε ο δείκτης της Ινδίας, Nifty 50, αφού κέρδισε 0,23%. Η χώρα πρόκειται να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2025 την επόμενη εβδομάδα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,24% και ο Topix κέρδισε 0,48% καθώς οι αγορές επανήλθαν τις διαπραγματεύσεις μετά από αργία.

Οι μετοχές της ιαπωνικής TDK Corporation, η έκτη μεγαλύτερη μετοχή του Nikkei, σημείωσε άλμα άνω του 4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σκαρφάλωσε κατά 0,14%, ενώ ο Kosdaq κινήθηκε αντίθετα και υποχώρησε 1,33%

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε οριακά, χάνοντας το ιστορικό υψηλό στο οποίο έκλεισε τη Δευτέρα.

Η οικονομία της Κίνας

Στο επίκεντρο παρέμειναν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας, καθώς η Goldman Sachs μείωσε την πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος στο 4,9% από 5%, ενώ η JPMorgan μείωσε τις προβλέψεις της από 5,2% σε 4,7%.

«Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για την κυβέρνηση να εντείνει τη στήριξη της πολιτικής κατά το δεύτερο εξάμηνο, εάν θέλει να εξασφαλίσει ανάπτυξη περίπου 5% για ολόκληρο το έτος», δήλωσε στο CNBC ο Hui Shan, επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs για την Κίνα, διευκρινίζοντας ότι η ασθενής εγχώρια ζήτηση παραμένει μεγάλο ζήτημα.

ReplyReply allForward

Attendee panel closed

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές