Οι κορυφαίες αμερικανικές χαλυβουργίες αναμένεται να καταγράψουν πτώση στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πρόσθετες πιέσεις από την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του χάλυβα που κατευθύνεται προς μια αργή καλοκαιρινή περίοδο, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Nucor , η Steel Dynamics και η U.S. Steel τόνισαν την πτώση της κερδοφορίας στις δραστηριότητες παραγωγής χάλυβα τους λόγω των χαμηλότερων πραγματοποιημένων τιμών, τον Ιούνιο αναφέρει το Reuters.

Χάλυβας: Μετά την Κίνα στο στόχαστρο των αμερικανικών δασμών και το Μεξικό

Οι τιμές του χάλυβα μειώθηκαν λόγω της υπερπροσφοράς που τροφοδοτείται από την εγχώρια παραγωγή και τις εισαγωγές, γεγονός που ώθησε τους διανομείς να αποφύγουν να αγοράσουν περισσότερο υλικό πέραν των αποθεμάτων τους.

Λόγω της άφθονης προσφοράς, οι τιμές μειώθηκαν, αλλά αυτό δεν προκάλεσε αύξηση των αγορών χάλυβα, καθώς τα επίπεδα ζήτησης στην αγορά παραμένουν υποτονικά», δήλωσε ο Στιούαρτ Γκρέι (Stuart Gray), αναλυτής της αγοράς χάλυβα στη βρετανική εταιρεία συμβούλων MEPS International.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η πτώση των τιμών θα επεκταθεί και κατά τη θερινή περίοδο, όταν η κατανάλωση χάλυβα συνήθως παρουσιάζει κάμψη, πριν από μια πιθανή ανανέωση των αποθεμάτων από τους διανομείς με την επίτευξη του κατώτατου ορίου των τιμών.

Μείωση στην παραγωγή

Αναμένουν επίσης ότι οι χαλυβουργοί θα περιορίσουν την προσφορά μέχρι να καλύψει την πληθωριστική εγχώρια ζήτηση.

«Οι αμερικανοί παραγωγοί χάλυβα βραχυπρόθεσμα θα κλείσουν κάποια από τα εργοστάσιά τους μέχρι να αυξηθεί η ζήτηση και τελικά οι τιμές του χάλυβα να ανέβουν και πάλι», δήλωσε ο Patrick Penfield, καθηγητής πρακτικής της εφοδιαστικής αλυσίδας στο Πανεπιστήμιο Syracuse.

Η μέση τιμή της Βόρειας Αμερικής για την θερμής έλασης – την πιο ενεργά εμπορεύσιμη μορφή τελικού χάλυβα – μειώθηκε στα 885 δολάρια ανά τόνο το δεύτερο τρίμηνο από 1.041,7 δολάρια τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της MEPS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities