Με απώλειες κινούνται και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο των ειδών πολυτελείας να εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, αφού και η Hugo Boss ανακοίνωσε ότι επηρεάζεται από την πτώση της ζήτησης στην Κίνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,5%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει κατά 0,97%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,46% στις 8.144 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,70% στις 18.460 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,85% στις 7.567 μονάδες.

Στο ταμπλό

Οι μετοχές του γερμανικού οίκου μόδας Hugo Boss σημειώνουν βουτιά περισσότερο από 10% αφού η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων για ολόκληρο το έτος, εν μέσω «επίμονων μακροοικονομικών και γεωπολιτικών προκλήσεων», ενώ ανέφερε την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο ως ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές.

Η μετοχή της Burberry κινείται επίσης κατά 3,3% χαμηλότερα, μια ημέρα μετά την έκδοση προειδοποίησης κερδών για την ασθενή ζήτηση πολυτελών προϊόντων.

Από την άλλη, η Ocado σημειώνει άλμα 18,5% αφού ο βρετανικός διαδικτυακός πωλητής ανέφερε χαμηλότερη του αναμενομένου ζημιά στο πρώτο εξάμηνο και αύξησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η οικονομική δυναμική της Κίνας επιβραδύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις. Το ΑΕΠ διευρύνθηκε κατά 4,7% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Δευτέρας.

Οι μάρκες πολυτελείας και οι λιανοπωλητές έχουν μείνει με πάρα πολλά αποθέματα και έχουν αρχίσει να κάνουν εκπτώσεις, καθώς τα διεθνή ταξίδια έχουν ξαναρχίσει. Το αδύναμο γεν έχει προσθέσει περαιτέρω πιέσεις, καθιστώντας τα προϊόντα πολυτελείας στην Ιαπωνία φθηνότερα από ό,τι στην ηπειρωτική Κίνα, επηρεάζοντας και τις επιδόσεις των δυτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές