Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων διατηρείται το δολάριο την Τρίτη καθώς τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ ενίσχυσαν την υπόθεση για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενώ τα κρυπτονομίσματα ενισχύονται λόγω των αυξανόμενων πιθανοτήτων επανεκλογής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ .

Ο Πάουελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι τρεις μετρήσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους «ενισχύουν κάπως την εμπιστοσύνη» ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών επιστρέφει στον στόχο της Fed με βιώσιμο τρόπο.

Τζερόμ Πάουελ: Δεν θα περιμένουμε να φθάσει ο πληθωρισμός στο 2% για να μειώσουμε τα επιτόκια

Δολάριο και πληθωρισμός

«Είχαμε τρεις καλύτερες αναγνώσεις, και αν λάβετε τον μέσο όρο, αυτό είναι ένα πολύ καλό μέρος», είπε ο Πάουελ σε μια εκδήλωση στο Economic Club της Ουάσιγκτον.
Τα σχόλια, πιθανότατα τα τελευταία του Πάουελ μέχρι τη συνέντευξη Τύπου του μετά τη συνεδρίαση της Fed στις 30-31 Ιουλίου, άλλαξαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων. Οι αγορές αναμένουν τώρα χαλάρωση κατά 68 μονάδες βάσης φέτος, με μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο να έχει πλήρως τιμολογηθεί, έδειξε το εργαλείο CME FedWatch.

«Παρά τις επιφυλακτικές τάσεις, ο Πάουελ παρέμεινε σε μια κατάσταση εξαρτώμενη από δεδομένα, η οποία είναι δικαιολογημένη αφού η Fed έχει κάψει τα δάχτυλά της με τον πληθωρισμό να επανέρχεται υψηλότερα το 1ο τρίμηνο», σχολίασε στο Reuters, ο Charu Chanana, επικεφαλής στρατηγικής νομισμάτων στο Saxo.

«Οι αγορές μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν περισσότερο για την επιβεβαίωση των ελπίδων τους για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και τα δεδομένα για την ανάπτυξη και την εργασία θα είναι στο ραντάρ, όπως οι λιανικές πωλήσεις σήμερα».

Οι παρεμβάσεις της BoJ

Εν τω μεταξύ, το γεν ήταν πιο αδύναμο στις αρχές της διαπραγμάτευσης αφού άγγιξε το υψηλό ενός μηνός έναντι του δολαρίου στα 157,165 ανά δολάριο τη Δευτέρα.

Ήταν τελευταία στις 158.54, με τους εμπόρους να είναι επιφυλακτικοί για περαιτέρω παρέμβαση από τις ιαπωνικές αρχές.

Οι έμποροι υποψιάζονται ότι το Τόκιο παρενέβη στην αγορά σε μια άλλη προσπάθεια να ανυψώσει το ιαπωνικό νόμισμα την περασμένη εβδομάδα μετά την ψυχρότερη από το αναμενόμενο έκθεση πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Στοιχεία από την Τράπεζα της Ιαπωνίας δείχνουν ότι οι αρχές μπορεί να έχουν ξοδέψει έως και 3,57 τρισεκατομμύρια γιεν για να στηρίξουν το εύθραυστο γιεν.

Οι αγορές θα κοιτάξουν τα νέα δεδομένα των χρηματαγορών για να μετρήσουν εάν το Τόκιο παρενέβη και την Παρασκευή.

Κερδίζει το Bitcoin

Στα κρυπτονομίσματα, το bitcoin αυξήθηκε κατά 1% φλερτάροντας με το όριο των 65.000 δολαρίων, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα.

Τα κρυπτονομίσματα, μαζί με τις μετοχές εταιρειών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ , εκτινάχθηκαν τη Δευτέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου που ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι θα κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές