Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά χωρίς να χάνει τα επίπεδα πάνω από τις 1.450 μονάδες, βρίσκοντας ένα νέο εύρος παλινδρόμησης και επιφυλακτικών κινήσεων εωσότου προκύψει κάποιος καταλύτης που να δείξει το δρόμο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,52% στις 1.450,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,57% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.536,51 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,38% στις 1.286,83 μονάδες.

Πιέσεις από τα μεγάλα brands δέχονται και σήμερα οι ευρωαγορές

Συνεχίζονται τα «μπρος – πίσω»

Δύο βήματα μπροστά… ένα πίσω είναι η κίνηση της αγοράς το τελευταίο διάστημα, η οποία αν και δεν έχει κάνει τη μεγάλη κίνηση έχει καταφέρει να παραμείνει σε ήπια ανοδική τροχιά, με αρκετούς τίτλους του να καταγράφουν ικανοποιητικά κέρδη σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Βέβαια, αυτή η κίνηση συντηρεί την επιφυλακτικότητα, όπως αποτυπώνεται και στις ημερήσιες συναλλαγές, με αρκετά χαρτοφυλάκια να μένουν με αυξημένα ποσοστά ρευστότητας περιμένοντας έναν καταλύτη.

Ένας από τους καταλύτες που μπορεί να επηρεάσει την αγορά, αρνητικά όμως, είναι και η σημερινή κυβερνητική σύσκεψη για την έκτακτη φορολογία στις εταιρείες ενέργειας. Όπως φαίνεται, μετά τη φορολογία στα διυλιστήρια, η αγορά βλέπει ότι το μέτρο ενδεχομένως να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους.

Τεχνικά ωστόσο, τόσο σε μακροπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο δεν έχει «διαταραχθεί» η ανοδικότητα της αγοράς. Όπως αναφέρει και η Hellasfin, μεσοπρόθεσμα, το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί τις 1.715 μονάδες περιοχή. Βραχυπρόθεσμα, κατά την Hellasfin, η επιστροφή του δείκτη σε τιμές υψηλότερες των 1.435 μονάδων απομακρύνει τον κίνδυνο οπισθοδρόμησης μέχρι τις 1.360 μονάδες και επαναφέρει τον δείκτη στην ζώνη διακυμάνσεων των 1.435-1.500 μονάδων. Εμπόδια πλέον, μικρής όμως σημασίας, στις ανοδικές διαθέσεις του δείκτη αποτελούν τα επίπεδα 1.450 (ΜΟ 50 ημερών), 1.460 και 1.480 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, λόγω των σχεδίων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, χάνοντας 1,72%, ενώ και η Λάμδα υποχωρεί κατά 2,28%. Απώλειες 1,41% για την Aegean και 1,31% για τον Μυτιληναίο, με τις Τιτάν και Alpha Bank να διορθώνουν ήπια μετά τη χθεσινή υπεραπόδοση.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Motor Oil, ΔΑΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Cenergy, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Σαράντη, Εθνική, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ, ενώ αμετάβλητες είναι οι Jumbo, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή. Η ΕΥΔΑΠ κερδίζει 1,03%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών