Οι traders είναι πλέον 100% σίγουροι ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Υπάρχουν τώρα πιθανότητες 93,3% ότι το εύρος στόχος της Fed για το επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων, το βασικό επιτόκιο, θα μειωθεί κατά 0,25% στο 5% σε 5,25% τον Σεπτέμβριο από το τρέχον 5,25% σε 5,50%, σύμφωνα με το CME Εργαλείο FedWatch. Και υπάρχουν πιθανότητες 6,7% ότι το επιτόκιο θα είναι μειωμένο κατά 0,50% τον Σεπτέμβριο, καθώς υπάρχουν και οι traders που πιστεύουν ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Συνολικά οι πιθανότητες είναι  100%. Ένα μήνα πριν οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ήταν περίπου 70%.

Τζερόμ Πάουελ: Δεν θα περιμένουμε να φθάσει ο πληθωρισμός στο 2% για να μειώσουμε τα επιτόκια

Το εργαλείο FedWatch Tool της CME υπολογίζει τις πιθανότητες με βάση τις συναλλαγές σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds στο χρηματιστήριο, όπου οι έμποροι τοποθετούν τα στοιχήματά τους για το επίπεδο του πραγματικού επιτοκίουτων Fed Funds σε διαστήματα 30 ημερών. Με απλά λόγια, αντικατοπτρίζει πού τοποθετούν τα χρήματά τους οι έμποροι. Η πραγματική πιθανότητα στην πραγματική ζωή να παραμείνουν τα επιτόκια εκεί που είναι σήμερα τον Σεπτέμβριο δεν είναι μηδέν τοις εκατό, αλλά αυτό σημαίνει ότι κανένας έμπορος εκεί έξω δεν είναι διατεθειμένος να βάλει πραγματικά χρήματα στη γραμμή για να στοιχηματίσει σε αυτό.

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ εδραίωσαν επίσης την πεποίθηση των εμπόρων ότι η κεντρική τράπεζα θα δράσει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τη Δευτέρα, ο Πάουελ είπε ότι η Fed δεν θα περιμένει να φτάσει ο πληθωρισμός στο επιτόκιο στόχο του 2% πριν να αρχίσει να μειώνει.

Η Fed αναζητά «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο επίπεδο του 2%, είπε.

«Αυτό που αυξάνει αυτή την εμπιστοσύνη σε αυτό είναι τα περισσότερα καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό, και τον τελευταίο καιρό λαμβάνουμε μερικά από αυτά», πρόσθεσε ο Πάουελ.

Η Fed συνεδριάζει στις 31 Ιουλίου και ξανά στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή