![Macy’s: Γιατί έθεσε τέλος στις θεωρίες εξαγοράς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/01/macys-2.png)
Μετά από μήνες συζητήσεων, η Macy’s έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις με την ομάδα επενδυτών που ήθελε να εξαγοράσει τη λιανική εταιρεία σε μια συμφωνία αξίας περίπου 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Arkhouse Management Co. LP και ο παγκόσμιος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων Brigade Capital Management LP επεδίωκαν να αποκτήσουν τον κολοσσό των πολυκαταστημάτων από τον Δεκέμβριο του 2023, όταν κατέθεσαν προσφορά 21 δολαρίων ανά μετοχή, δηλαδή περίπου 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μετρητά για την εξαγορά της εταιρείας. Ο όμιλος ανέβασε την προσφορά του δύο φορές, με την πιο πρόσφατη να ανέρχεται στα 24,80 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι 6,9 δισ. δολάρια.
Macy’s: Λέει «όχι» στην εξαγορά και βάζει πλώρη για τη μεγάλη αλλαγή – Ο ρόλος του νέου CEO
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, η Macy’s δήλωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να τερματίσει τις συζητήσεις με την Arkhouse και την Brigade, λέγοντας ότι η πρόταση παραμένει μη ενεργή και δεν κατάφερε να προσφέρει την απαιτούμενη αξία στους μετόχους της Macy’s.
«Αυτή την στιγμή, μετά από προσεκτική εξέταση, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η πρόταση της Arkhouse και της Brigade στερείται βεβαιότητας χρηματοδότησης και δεν παρέχει επιτακτική αξία, παρά τον σημαντικό χρόνο, τους πόρους και τις πληροφορίες που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», δήλωσε ο επικεφαλής ανεξάρτητος διευθυντής της Macy’s, Paul Varga.
Ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου επισήμανε πως δαπάνησε εκατοντάδες ώρες για να αντιμετωπίσει τα εκτεταμένα αιτήματα επιμέλειας της Arkhouse και της Brigade, διευκολύνοντας συναντήσεις με πολλά μέλη της ανώτερης διοίκησης της εταιρείας, καθώς και με τους χρηματοοικονομικούς και κτηματομεσιτικούς συμβούλους της.
Ενώ επισήμανε στο CSA πως παρείχε χιλιάδες έγγραφα με ένα επίπεδο λεπτομέρειας «που ξεπερνούσε κατά πολύ αυτό που συνήθως απαιτείται για τη λήψη χρηματοδότησης για την εξαγορά μιας δημόσιας εταιρείας», όπως η παροχή πλήρων κερδών και ζημιών ανά κατάστημα και πλήρους μορφής μισθώσεων για κάθε τοποθεσία των Macy’s, Bloomingdale’s και Bluemercury.
Macy’s: Ιστορία εξαγορών
Τον Απρίλιο, η Macy’s απέφυγε τη μάχη με την Arkhouse για την ανάθεση πληρεξουσίων, διορίζοντας δύο από τους υποψηφίους της εταιρείας – τον Richard (Ric) Clark και τον Richard (Rick) L. Markee – στο 15μελές διοικητικό συμβούλιο.
Οι δύο διευθύνοντες εταίροι της Arkhouse εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι οι δύο διορισμοί στο διοικητικό συμβούλιο θα βοηθήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της εταιρείας για την αγορά της Macy’s.
![macys](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/tony-spring-macys-sosto.jfif_.png)
Ο CEO του ομίλου Macy’s, Tony Spring, θέλει να τα αλλάξει όλα – Και τους επίδοξους μνηστήρες
Νέα στρατηγική
Στην ανακοίνωσή της για τη λήξη των διαπραγματεύσεων, η Macy’s ανέφερε ότι η διοικητική ομάδα της θα επικεντρωθεί πλήρως στην ενίσχυση της αξίας των μετόχων μέσω της εκτέλεσης της στρατηγικής «A Bold New Chapter» (σ.σ.ένα τολμηρό, νέο κεφάλαιο)..
Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο υπό την ηγεσία του νέου διευθύνοντος συμβούλου Tony Spring, περιλαμβάνει το κλείσιμο περίπου 150 υπολειτουργούντων καταστημάτων Macy’s και την προτεραιότητα των επενδύσεων σε περίπου 350 branded καταστήματα.
Η στρατηγική περιλαμβάνει επίσης αυξημένη εστίαση στην πολυτέλεια και την ομορφιά, με το άνοιγμα περίπου 15 καταστημάτων Bloomingdale’s και τουλάχιστον 30 καταστημάτων Bluemercury κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών.
«Η εταιρεία έχει δει πρώιμα σημάδια ανάτασης, τα οποία υποστηρίζονται από ένα σταθερό ρυθμό ανάπτυξης πρωτοβουλιών omnichannel και επενδύσεις με χαμηλό κεφάλαιο που επικεντρώνονται στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών», δήλωσε ο επικεφαλής της Macy’s στο CSA. «Ακόμα και σε αυτό το δυναμικό καταναλωτικό περιβάλλον, η εταιρεία έχει δει πρόοδο μέσα στα πρώτα 50 καταστήματα που φέρουν το όνομα Macy’s, τα οποία έχουν ήδη καλύτερες επιδόσεις από άλλες τοποθεσίες που προχωρούν.
Αντιδράσεις
Δεν ενθουσίασε τους πάντες όμως το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης. Χαρακτηριστική υπήρξε η αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της Arkhouse, Gavriel Kahane, που δήλωσε ότι δεν εντυπωσιάστηκε από τη νέα στρατηγική της Macy’s.
«Το να ονομάζουμε κάτι τολμηρό, δεν σημαίνει και ότι είναι», εξήγησε ο Kahane. Πρόσθεσε ότι η πρόταση της Arkhouse και της Brigade θα προσφέρει στους μετόχους άμεσα μετρητά για την επένδυσή τους και δήλωσε ότι η Macy’s δεν διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία για να «ξεκλειδώσει» σωστά την αξία των ακινήτων της, καθώς μόνο ένας από τους 14 διευθυντές της εταιρείας διαθέτει εμπειρία στον τομέα των ακινήτων.
Η Macy’s δήλωσε ότι θα μοιραστεί πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο που σημειώνεται στη νέα στρατηγική της στο πλαίσιο της έκθεσης αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του 2024 τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με το Reuters, o όμιλος αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη της τον Μάιο, ποντάροντας στη στρατηγική του Spring, αν και η υποτονική ζήτηση πίεσε τις πωλήσεις. Οι καθαρές πωλήσεις της Macy’s ύψους 23,1 δισ. δολαρίων το 2023 ήταν οι χαμηλότερες των τελευταίων σχεδόν δύο δεκαετιών, εξαιρουμένου του 2020. Οι καθαρές πωλήσεις κορυφώθηκαν το οικονομικό έτος 2014, με 28,11 δισ. δολάρια.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου