Η γαλλική εταιρεία πετρελαίου TotalEnergies ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα επίπεδα παραγωγής υδρογονανθράκων για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα φτάσουν στην κορυφή του guidance της, ενώ η πίεση στα περιθώρια διύλισης θα αμβλυνθεί εν μέρει από την υψηλότερη χρησιμοποίηση του διυλιστηρίου.

Μακρόν: Κλείνει τα σύνορα για την TotalEnergies

Τα αποτελέσματα τριμήνου της TotalEnergies αναμένεται να ανακοινωθούν στις 25 Ιουλίου και οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την εταιρεία και τους ανταγωνιστές της καθώς τα περιθώρια διύλισης μειώνονται λόγω της μείωσης της ζήτησης βενζίνης. Η εισηγμένη στο Λονδίνο BP, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δημοσίευσε μια προειδοποίηση για τα κέρδη.

Η Total αναμένει ότι η παραγωγή ορυκτών καυσίμων θα φτάσει στο υψηλό επίπεδο ενός προηγουμένως ανακοινωθέντος εύρους, κοντά στα 2,45 mboe (χιλιάδες βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου) την ημέρα.

Η εταιρεία της, Integrated Power, αναμένεται να έχει κέρδη περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις τριμηνιαίες ταμειακές ροές να συμβαδίζουν με το guidance από 2,5 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αποτελέσματα όσον αφορά στο LNG φαίνονται σε γενικές γραμμές σύμφωνα με το πρώτο τρίμηνο.

Αντίδραση της αγοράς για τις προβλέψεις της TotalEnergies

H μετοχή της TotalEnergies υποχώρησε κατά περίπου 0,7% το μεσημέρι της Τρίτης.

«Η ενημέρωση συναλλαγών της TotalEnergies φαίνεται γενικά σε συμφωνία με τις προσδοκίες και θα πρέπει να προκαλέσει περιορισμένες αλλαγές στα συναινετικά κέρδη», δήλωσε ο αναλυτής της Jefferies, Τζάκομο Ρομέο, σε ερευνητικό σημείωμα.

Τι προβλέπει η BP

Τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης και εμπορίας πετρελαίου ενδέχεται να πλήξουν τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της BP, όπως ανέφερε λίγες ημέρες νωρίτερα η εταιρεία.

Ο όμιλος αναμένει κέρδη 1 με 2 δισ. δολαρίων, παρότι τα περιθώρια διύλισης θα περιοριστούν κατά 500 έως 700 εκατ. δολάρια.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ανήλθε σε 2,38 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα (boepd) κατά το πρώτο τρίμηνο, χάρη στην ενεργοποίηση κοιτασμάτων στο Αζερμπαϊτζάν και στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή