Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι «ανησυχεί» για τις επιπτώσεις των εισαγωγών ηλεκτρικών οχημάτων και εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων Τζόναθαν Ρέινολντς βρίσκεται σε συνομιλίες με τη βιομηχανία για τα επόμενα βήματα, δήλωσε το βρετανικό υπουργείο Επιχειρήσεων και Εμπορίου μετά από συνάντηση με τον Επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις στη συνάντηση των υπουργών της G7 στην Ιταλία την Τρίτη.

Νέο πλήγμα των ΗΠΑ στον κινεζικό χάλυβα μέσω… Μεξικού – Τι αλλάζει με τους δασμούς

«Οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να λάβει υπόψη τις εξαγωγές του βρετανικού τομέα αυτοκινήτων και να βαθμονομηθεί για τη βρετανική οικονομία», σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση που συνοψίζει τις συνομιλίες.

Η νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζει ερωτήματα σχετικά με το αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΕ και των ΗΠΑ στην αύξηση των δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα που εισάγονται από την Κίνα. Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει σχέδια για την επιβολή εισφοράς 102,5%, αν και οι αποστολές είναι επί του παρόντος σχεδόν μηδενικές, και ο Καναδάς έχει δηλώσει ότι ζυγίζει επίσης την επιβολή δασμών.

Η κίνηση της ΕΕ ήρθε αφού το μπλοκ διερεύνησε τις αθέμιτες, όπως είπε, επιδοτήσεις προς τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα και αφού κατασκευαστές όπως η κρατική SAIC Motor Corp., η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα MG, και η BYD Co. άρχισαν μια πιο επιθετική προώθηση στην Ευρώπη.

Οι κατασκευαστές EV της Κίνας αντιμετωπίζει την εγχώρια πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα τόσο για τα κύτταρα μπαταριών όσο και για την παραγωγή αυτοκινήτων και η Ευρώπη είναι μια προσοδοφόρα εξαγωγική διέξοδος για τους κατασκευαστές της. Το Πεκίνο έχει απειλήσει για αντίποινα κατά των δασμών της ΕΕ, αλλά και οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν πριν οι εισφορές τεθούν σε πλήρη ισχύ τον Νοέμβριο.

Για τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία έχει δεσμευτεί να επαναφέρει την προθεσμία για τη σταδιακή κατάργηση της πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2030, η πρόκληση είναι να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας μιας τοπικής βιομηχανίας που κατασκεύασε πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα και της παροχής ευκολότερης πρόσβασης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ανταγωνιστικές τιμές.

Για την MG, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πιο σημαντική ευρωπαϊκή αγορά. Πέρυσι, το ηλεκτρικό MG4 hatchback ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις EV στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Model Y της Tesla Inc.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή