Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου της Μέσης Ανατολής, το Κουβέιτ, ανακοίνωσε την Κυριακή μια «τεράστια» ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ένα υπεράκτιο κοίτασμα ανατολικά του νησιού Failaka.

Κουβέιτ: Επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ορυκτά καύσιμα

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι τα αποθέματα στο υπεράκτιο κοίτασμα Al-Nukhitha θα μπορούσαν να είναι περίπου 3,2 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου ελαφρού πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε η Kuwait Petroleum Corporation κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Εμίρη του Κουβέιτ, Σεΐχη Mishal Al-Ahmad Al-Jaber Al. – Σαμπάχ.

Τα αποθέματα θα μπορούσαν να είναι 2,1 δισεκατομμύρια βαρέλια ελαφρού πετρελαίου και 5,1 τρισεκατομμύρια τυπικά κυβικά πόδια αερίου, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 3,2 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου, ανακλοίνωσε η Kuwait Oil Company (KOC), η κυβερνητική οντότητα που είναι υπεύθυνη για την εξερεύνηση και την παραγωγή, μέσω εκπροσώπου της στο κουβεϊτιανό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το νέο κοίτασμα του Κουβέιτ

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το πεδίο έχει «τεράστιες δυνατότητες» να αποκαλύψει πρόσθετες ποσότητες σε διάφορα στρώματα και δεξαμενές στο πεδίο, σύμφωνα με την KOC.

Το Κουβέιτ σχεδιάζει να εκπονήσει σχέδια για να ξεκινήσει η εξόρυξη πόρων από το πεδίο το συντομότερο δυνατό, ανέφερε η εταιρεία.

Η χώρα του Κόλπου άρχισε να εξάγει αργό πετρέλαιο το 1946, και σήμερα παράγει περίπου 2,4 εκατομμύρια βαρέλια αργού ημερησίως (bpd), καθώς περιορίζει την παραγωγή μαζί με τους εταίρους του στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ — τον ΟΠΕΚ και δώδεκα παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ με επικεφαλής τη Ρωσία. Είναι από τα δρυτικά μέλη του ΟΠΕΚ, και ο πέμπτος μεγαλύτερος παραγωγός του καρτέλ, πίσω από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Το Κουβέιτ στοχεύει να αυξήσει την παραγωγική του ικανότητα σε 4 εκατομμύρια bpd έως το 2035, από μόλις 3 εκατομμύρια bpd τώρα, δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ο διευθύνων σύμβουλος της Kuwait Petroleum Corporation, Sheikh Nawaf Al Sabah. Προσπαθεί επίσης να ενισχύσει την ικανότητά του να επεξεργάζεται βαρύτερες ποιότητες στην εγχώρια αγορά, αφήνοντας περισσότερους όγκους των πιο ακριβών ελαφρύτερων αργών για εξαγωγές.

Πέρυσι, το άρχισε να περιορίζει τις εξαγωγές του βαρέος («ξινό») αργού καθώς το νέο του διυλιστήριο Al-Zour 615.000 βαρελιών την ημέρα άρχισε να εντείνει τις δραστηριότητές του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Τελεσίγραφο από Κομισιόν στη Λευκωσία για την ηλεκτρική διασύνδεση
Ενέργεια |

Τελεσίγραφο από Κομισιόν στη Λευκωσία για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου

Στελέχη της Κομισιόν στη διάρκεια σύσκεψης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου ενημέρωσαν τον Ρυθμιστή και το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου για τον κίνδυνο απώλειας της επιδότησης 657 εκατ. ευρώ