Περίπου 45 εκατ. δολάρια κάθε μήνα σχεδιάζει να παρέχει κάθε μήνα ο Ίλον Μασκ σε μία νέα επιτροπή σούπερ πολιτικής δράσης που θα υποστηρίζει την προεδρική εκλογή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ , σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal.

Άλλοι υποστηρικτές της ομάδας αυτής, που ονομάζεται America PAC, περιλαμβάνουν τον συνιδρυτή της Palantir Technologies, Joe Lonsdale , τους διδύμους της Winklevoss, την πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στον Καναδά Kelly Craft και τον σύζυγό της, Joe Craft , ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής άνθρακα Alliance Resource Partners.

Το America PAC, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο, επικεντρώνεται στην εγγραφή των ψηφοφόρων και στο να πείσει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν νωρίς και να ζητήσουν ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου σε πολιτείες όπου το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς αντέδρασε ο επιχειρηματικός κόσμος στην απόπειρα δολοφονίας του

Η υποστήριξη στον Τραμπ

Ο Μασκ είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία που ξεπερνά τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό που είπε ότι σκοπεύει να δεσμεύσει στο America PAC είναι εξαιρετικά μεγάλο.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί το πλήρες εύρος κάποιας πολιτικής προσφοράς, η μεγαλύτερη γνωστή δωρεά των εκλογών του 2024 μέχρι στιγμής είναι 50 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν πρόσφατα από τον δισέγγονο του τραπεζίτη Thomas Mellon σε ένα σούπερ PAC που υποστηρίζει τον Τραμπ.

Το America PAC έχει προσλάβει εκατοντάδες υπαλλήλους στις προσπάθειές του να στρατολογήσει περισσότερους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με μια κατάθεση που έγινε τη Δευτέρα, το America PAC είχε συνεισφορές 8,75 εκατομμυρίων δολαρίων για την τρίμηνη περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με μία από τις πηγές ο Μασκ έχει δηλώσεις ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δωρεές του τον Ιούλιο.

Το Bloomberg News ανέφερε νωρίτερα ότι ο Μασκ έκανε δωρεά στο America PAC, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ποσό.

Ο Μασκ τον Μάρτιο έγραψε στο Twitter ότι δεν σκόπευε να κάνει δωρεά ούτε στην εκστρατεία του Τραμπ ούτε του Προέδρου Μπάιντεν. Όμως ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων δύμβουλος της Tesla έχει έρθει πιο κοντά με τον πρώην πρόεδρο τους τελευταίους μήνες.

Το Σάββατο, ο Μασκ στήριξε και επίσημα τον Τραμπ για πρόεδρο μετά από απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια. «Υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Τραμπ και ελπίζω για την ταχεία ανάκαμψή του», είπε ο Μασκ στο X. Σε επόμενη ανάρτησή του είπε: «Τελευταία φορά που η Αμερική είχε έναν τόσο σκληρό υποψήφιο ήταν ο Θίοντορ Ρούσβελτ».

Η Wall Street Journal ανέφερε τον Μάιο ότι ο Μασκ και ο Τραμπ μιλούσαν συχνά τους τελευταίους μήνες και ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις και ότι ο Μασκ βοηθούσε να οργανωθεί ένα έργο βασισμένο σε δεδομένα για την πρόληψη της νοθείας ψηφοφόρων για το οποίο ενημερώθηκε ο Τραμπ. Το άρθρο ανέφερε ότι οι δύο άνδρες είχαν επίσης συζητήσει έναν πιθανό συμβουλευτικό ρόλο για τον Μασκ σε μια πιθανή δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ, κάτι που ο Μασκ αργότερα αρνήθηκε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»