Η γερμανική εταιρεία παραγωγής αθλητικών ειδών Adidas αναβαθμίζει το guidance της για το σύνολο του έτους μετά από ένα καλύτερο από το αναμενόμενο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία,. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη αναβάθμιση του guidance εντός της χρονιάς.

Η επιτυχία των χαμηλών πολύχρωμων αθλητικών παπουτσιών Samba και Gazelle της εταιρείας, αναμενόταν να βοηθήσουν την Adidas να επιτύχει ισχυρές πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Nike: Βρίσκει εμπόδια το ριμπάουντ της εταιρείας

Τα λειτουργικά κέρδη για το 2024 προβλέπεται τώρα ότι θα φτάσουν σε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ, από τις προηγούμενες προβλέψεις για περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ και διπλάσια από τις προσδοκίες της νωρίτερα φέτος, δήλωσε η Adidas.

Ο διευθύνων σύμβουλος Bjorn Gulden, που βρίσκεται στη θέση του από τις αρχές του 2023, έχει οδηγήσει την εταιρεία σε ανάκαμψη μετά από το σημαντικό πλήγμα που προήλθε από τη ρήξη της με τον ράπερ Γιε, γνωστό προηγουμένως ως Kanye West, η οποία άφησε την Adidas απούλητα παπούτσια της σειράς Yeezy αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

Η αναβάθμιση των κερδών έρχεται μετά την ανακοίνωση της Adidas ότι οι πωλήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 5,82 δισ. ευρώ. Αυτό ήταν πάνω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 5,58 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η Adidas ανακοίνωσε ότι το μικτό περιθώριο κέρδους της ήταν 50,8% στο τρίμηνο, κάτω από το 50,9% του περασμένου έτους και τις προσδοκίες των αναλυτών για 51,4%, που αποδυναμώθηκε από τη σειρά Yeezy. Η Adidas και οι ανταγωνιστές της, όπως η Puma και η Nike, ποντάρουν στην ενίσχυση της ζήτησης για προϊόντα όπως τα παπούτσια για τρέξιμο αυτό το καλοκαίρι, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες να ξεκινούν στο Παρίσι αργότερα αυτό το μήνα και αποτελούν γνωστούς χορηγούς αθλητικών οργανώσεων και ομάδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα
Επιχειρήσεις |

DBRS για Attica Bank: Στα 2,3 δισ. τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Η Attica Bank εκτιμά πώς η επιπλέον ζημιά που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ. 

Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων