Στα 2,3 δισ. ευρώ υπολογίζει η DBRS την λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Attica Bank, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Η Attica Bank εκτιμά πώς η επιπλέον ζημιά που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

Βρεττού – Attica Bank: Το roadmap για τον 5ο τραπεζικό πόλο

Η ανακοίνωση της Attica Bank

«Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων και της αποκατάστασης της ορθής ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε σήμερα από τoν οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar η προκαταρκτική αξιολόγηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας, συνολικής λογιστικής αξίας περίπου €2,3 δισ.

Η Τράπεζα εκτιμά ότι η επιπλέον ζημία που θα προκύψει από ενδεχόμενη πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου μέσω τιτλοποίησης υπό το πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής ΙΙΙ, δεν θα ξεπεράσει το ποσό των €400 εκατ.

Η Τράπεζα θα κρατήσει ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τον τρόπο κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών της που θα προκύψουν από την ανωτέρω συναλλαγή εάν και εφόσον η Τράπεζα υπαχθεί στο πρόγραμμα Ηρακλής ΙΙΙ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η προθεσμία προσκόμισης της συμφωνίας μετόχων στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει παραταθεί μέχρι την 18η Ιουλίου 2024.

Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται στο νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά της δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, μιλώντας στη γενική συνέλευση της τράπεζας, προσθέτοντας ότι το τέλος της ημέρας, αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόθεση για ένταξη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στον Ηρακλή ΙΙΙ.

«Η δημιουργία του πέμπτου πόλου έχει πολλές προκλήσεις και δεν υπάρχει άλλο τέτοιο προηγούμενο. Σήμερα, μέχρι το τέλος της ημέρας θα έρθει η αξιολόγηση της DBRS», είπε η κ. Βρεττού υπογραμμίζοντας ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα αποφασιστεί η συγχώνευση με την Παγκρήτια.

Σύμφωνα με την ίδια η νομική συγχώνευση των δυο τραπεζών θα ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου, και στις αρχές του τέταρτου τριμήνου θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή για την Attica Bank και την Παγκρήτια Τράπεζα, η προσδοκώμενη συμφωνία των μετόχων μας, ΤΧΣ και Thrivest για την συγχώνευση των δύο οργανισμών και την πραγματική εξυγίανση των ισολογισμών τους με την υπαγωγή δανείων στο πρόγραμμα «Ηρακλής ΙΙΙ»» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Space Hellas: Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου
Academia |

Ανέλαβε την τεχνολογική αναβάθμιση του Ιονίου Πανεπιστημίου η Space Hellas

Το έργο περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου και τη λήψη των κατάλληλων τεχνικών μέτρων για τον περιορισμό του κινδύνου παραβίασης ή καταστροφής των πληροφοριακών του συστημάτων