
Oλοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία του πέμπτου ισχυρότερου πόλου στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, δια της συγχώνευσης Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας, με τις σχετικές αποφάσεις -σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ- να αναμένονται ακόμα και αύριο Τετάρτη, μία ημέρα νωρίτερα από την παράταση που ζήτησε και έλαβε η τράπεζα από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Μέχρι αύριο αναμένεται να έχει παραδοθεί και το πόρισμα της DBRS, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Attica Bank: Παράταση στο deal για την ΑΜΚ μέχρι τις 18/7
Εν αναμονή του deal εκπρόσωποι των βασικών μετόχων συγκεντρώνονται σήμερα στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Attica Bank, στην οποία η Ελένη Βρεττού, θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων για τα πεπραγμένα του 2023 αλλά και επί μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως καθορίζονται από την ημερήσια διάταξη της Γ.Σ.
Attica Bank
Αναφορικά με τη συμφωνία, μετά τις υπογραφές από τις δύο πλευρές, θα δρομολογηθεί η νομική συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων, η ένταξη με ξεχωριστές αιτήσεις των κόκκινων δανείων τους στο πρόγραμμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ενιαίου σχήματος.
Με την ολοκλήρωση όλων των βημάτων που περιγράφονται αναλυτικά στους όρους του deal, το ποσοστό του ΤΧΣ από το 72,5% σήμερα θα υποχωρήσει περίπου στο μισό, ενώ ο ιδιώτης μέτοχος θα ελέγχει το 51% της νέας τράπεζας.
Με τον τρόπο αυτό θα μπει τέλος σε ένα πολυετές σπιράλ ζημιών για το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ΤΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ, που στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια την Attica Bank, στο πλαίσιο των κεφαλαιακών ενισχύσεων στις οποίες συμμετείχαν.
Η ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης
- Ανακοίνωση εκλογής εκτελεστικού μέλους Δ.Σ.
- Καθορισμός αριθμού Ανεξάρτητων μη Εκτελεστικών Μελών Διοικητικού Συμβουλίου.
- Υποβολή και Έγκριση των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών για τις Ετήσιες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις που αφορούν την εταιρική χρήση 2023 (01.01.2023 – 31.12.2023).
- Υποβολή και Έγκριση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων σε ατομική και ενοποιημένη βάση της εταιρικής χρήσης 2023 (01.01.2023 – 31.12.2023) και της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης 2023.
- Έγκριση κατά το άρθρο 108 του ν. 4548/2018 της συνολικής διαχείρισης που έλαβε χώρα κατά την εταιρική χρήση 2023 (01.01.2023 – 31.12.2023) και απαλλαγή των ελεγκτών για την ίδια εταιρική χρήση.
- Διορισμός Ορκωτών Ελεγκτών (τακτικού και αναπληρωματικού) για την εταιρική χρήση 2024 (01.01.2024 – 31.12.2024).
- Υποβολή και έγκριση της έκθεσης αποδοχών για την εταιρική χρήση 2023 κατ’ άρθρο 112 του ν. 4548/2018 και έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2023 (01.01.2023 – 31.12.2023).
- Προέγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη τακτική γενική συνέλευση.
- Υποβολή της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν.4449/2017.
- Υποβολή Έκθεσης Ανεξάρτητων Μελών Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.5 του ν.4706/2020.
- Έγκριση της αναθεωρημένης Πολιτικής Αποδοχών Μελών Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με τα άρθρα 110 και 111 του Ν. 4548/2018.
- Τροποποίηση άρθρων 17 και 31 του Καταστατικού της Τράπεζας.
- Χορήγηση άδειας σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 1 του Ν. 4548/2018, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές για τη συμμετοχή τους σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
- Έγκριση της λήξης της ένταξης της Τράπεζας στο ειδικό πλαίσιο των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 27Α του Ν.4172/2013
- Ρύθμιση θεμάτων απελθόντος Προέδρου Δ.Σ.
- Λοιπά Θέματα –Ανακοινώσεις.


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025