Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) κατά το β΄ τρίμηνο του 2024 παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2024, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια θα παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2024.

Οι συνολικοί όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ έγιναν ως ένα βαθμό πιο χαλαροί σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2024, καθώς, λόγω πιέσεων από τον ανταγωνισμό, μειώθηκε το περιθώριο των τραπεζών για τα συνήθη δάνεια.

Κατά το β΄ τρίμηνο του 2024, η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ παρέμεινε αμετάβλητη, παρόλο που οι ανάγκες χρηματοδότησης για σχηματισμό αποθεμάτων και για κεφάλαια κίνησης αυξήθηκαν ως ένα βαθμό. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη, αν και προβλέπεται μικρή αύξηση στη ζήτηση από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δάνεια προς νοικοκυριά

Κατά το β΄ τρίμηνο του 2024, τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τα νοικοκυριά παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2024. Οι συνολικοί όροι χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων παρέμειναν επίσης αμετάβλητοι. Τα κριτήρια χορήγησης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2024.

Η ζήτηση για τα στεγαστικά δάνεια παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ για τα καταναλωτικά δάνεια σχεδόν αμετάβλητη. Για το γ’ τρίμηνο του 2024, η ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη.

Κατά το β΄ τρίμηνο του 2024, η αναλογία των αιτήσεων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που απορρίφθηκαν παρέμεινε αμετάβλητη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ