Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τον S&P/ASX 200 της Αυστραλίας να φτάνει σε υψηλό όλων των εποχών.

Ο δείκτης κέρδισε περισσότερο από 1% για να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 8.037,30 μονάδων, καθώς οι εταιρείες χρυσού Northern Star Resources και Bellevue Gold ενισχύθηκαν περισσότερο από 4,55% και σχεδόν 4%, αντίστοιχα. Η Evolution Mining και η Newmont Corporation ανέβηκαν περισσότερο από 2%.

Από την άλλη, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,26%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,40% μετά την έρευνα του Reuters Tankan που έδειξε αύξηση της επιχειρηματικής αισιοδοξίας μεταξύ των μεγάλων Ιάπωνων κατασκευαστών. Ο σχετικός δείκτης στον κλάδο της μεταποίησης αυξήθηκε στο +11, από +6 τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη μεταξύ των μη κατασκευαστών μειώθηκε από +31 σε +26.

Επίσης, οι ιαπωνικές αρχές πιθανότατα παρενέβησαν στην αγορά συναλλάγματος την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή, δαπανώντας συνολικά 6 τρισεκ. γιεν (37,9 δισεκ. δολάρια) τις δύο ημέρες, σύμφωνα με το Reuters.

Ταϊβάν στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν σημείωσε πτώση 0,77% μετά από τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι η Ταϊβάν πρέπει να πληρώσει τις ΗΠΑ για την άμυνα.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Τσο Γιουνγκ-τάι δήλωσε ότι η Ταϊβάν επιθυμεί να είναι «πιο υπεύθυνη» για την άμυνά της και αυξάνει σταθερά τις δαπάνες της, ανέφερε το Reuters.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,39%, με τον μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq να υποχωρεί 0,31%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε οριακή άνοδο, ενώ ο κινεζικός CSI 300 κέρδισε 0,09%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές