Οι τιμές στο πετρέλαιο παρέμειναν σταθερές την Τετάρτη, μια ημέρα αφότου το αργό Brent έφτασε στο χαμηλό ενός μηνός, καθώς η πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ βοήθησε να αντισταθμιστούν τα σημάδια εξασθένησης της ζήτησης στην Κίνα.

Πετρέλαιο: Κίνα και Fed ρίχνουν τις τιμές

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent αυξήθηκαν μόλις 1 σεντ, ή 0,01%, στα 83,74 δολάρια το βαρέλι έως τις 1013 GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 10 σεντς, ή 0,12%, στα 80,86 δολάρια.

«Οι ασθενέστερες οικονομικές επιδόσεις της Κίνας και οι αυξανόμενες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες έχουν αντισταθμίσει τις δύο αντίρροπες τάσεις», δήλωσε ο ανεξάρτητος αναλυτής πετρελαίου Gaurav Sharma.

Μείωση αμερικανικών αποθεμάτων σε πετρέλαιο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 12 Ιουλίου, δήλωσαν πηγές της αγοράς, επικαλούμενες στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters υπολόγισαν ότι τα αποθέματα αργού θα μειωθούν κατά 33.000 βαρέλια.

Βοηθητικές στη διαμόρφωση της τιμής του πετρελαίου ήταν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο.

Ο αυξανόμενος γεωπολιτικός κίνδυνος βοηθά επίσης τις τιμές του αργού.

Ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από αντάρτες Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Κοινό Κέντρο Θαλάσσιων Πληροφοριών της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν (JMIC).

Εν τω μεταξύ, η Κίνα, ο κορυφαίος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, είδε την οικονομία της να αναπτύσσεται 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τη χαμηλότερη ανάπτυξη από το πρώτο τρίμηνο του 2023, περιορίζοντας τα κέρδη στις τιμές του αργού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities