Νέα άνοδος για τις τιμές του χρυσού που έκανε νέο υψηλό όλων των εποχών την Τετάρτη, καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και το ασθενέστερο δολάριο ενίσχυσαν τη ζήτηση, αναφέρει το Reuters.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε περίπου 0,2% στα 2.462,85 δολάρια ανά ουγγιά το μεσημέρι , λόγω της λήψης κερδών, αφού ο χρυσός έφτασε στο υψηλό των 2.482,29 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Χρυσός: Κατέκτησε τα νέα ιστορικά υψηλά των 2.465,30 δολαρίων

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σταθεροποιήθηκαν στα 2.461,88 δολάρια.

«Η προσδοκία ότι πλησιάζουμε πιο κοντά σε μια μείωση των επιτοκίων της Fed -και το είδαμε καθώς οι αποδόσεις συνεχίζουν να μειώνονται αργά εν αναμονή, ότι, μαζί με ένα ασθενέστερο δολάριο, είναι οι κύριοι υποστηρικτικοί παράγοντες πίσω από αυτή την κίνηση χρυσού», είπε ο Ντέιβιντ Μέγκερ (David Meger), διευθυντής εναλλακτικών επενδύσεων και συναλλαγών στην High Ridge Futures.

Ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ (Christopher Waller) δήλωσε ότι η ώρα για μείωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ «πλησιάζει», αλλά η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας καθιστά ασαφές πότε μπορεί να συμβεί μείωση του κόστους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Μείωση των επιτοκίων

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή στα εργοστάσια των ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, συμβάλλοντας σε μια σταθερή ανάκαμψη της παραγωγής το δεύτερο τρίμηνο.

Οι αγορές βλέπουν τώρα μια πιθανότητα 98% για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει και επιβαρύνουν το δολάριο, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους επενδυτές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Η μονάδα των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,4% κοντά στο χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Κατά τα άλλα, το ασήμι υποχώρησε περισσότερο από 3% στα 30,24 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα υποχώρησε 0,3% στα 996,90 δολάρια και το παλλάδιο έπεσε 0,4% στα 955,68 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities