Οριακά χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, προσπαθώντας να ανακόψουν τις πιέσεις του τελευταίου διημέρου, ενώ λαμβάνουν κάποιες στηρίξεις από τη σταθεροποίηση του βρετανικού πληθωρισμού στον στόχο της Bank of England.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,32%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει κατά 2,15%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14% στις 8.153 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,05% στις 18.508 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,12% στις 7.571 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Adidas σημειώνουν άνοδο 5%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βελτιώνει τις κατευθυντήριες γραμμές για τα κέρδη του 2024 μετά από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο. Πλέον αναμένει ότι τα λειτουργικά της κέρδη να φτάσουν περίπου το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, από 700 εκατομμύρια ευρώ που ανέμενε μέχρι τώρα.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 2% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, αμετάβλητος από τον Μάιο. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 0,1%.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένου του κόστους στέγασης των ιδιοκτητών (CPIH) αυξήθηκε κατά 2,8% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης σημείωσε αύξηση 0,2% σε σύγκριση με τον Μάιο. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού σημείωσε άνοδο 3,5% σε ετήσια βάση, όπως και τον Μάιο, και σημείωσε άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός εργοστασιακών προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε πτώση 0,3% τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής της χώρας (ONS). Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 1,4%. Εν τω μεταξύ, οι τιμές των εισροών παραγωγού μειώθηκαν κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Μάιο και 0,4% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές