Με απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία βλέπει τον τεχνολογικό κλάδο να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, καθώς τα κεφάλαια που έχουν επωφεληθεί από το μέχρι τώρα ράλι ανόδου του κινούνται σε άλλους κλάδους.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,07% στις 40.981 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,98% στις 5.611 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,81% στις 18.173 μονάδες.

Πετρέλαιο: Σταθερές τιμές εν μέσω πτώσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και επιβράδυνσης στην Κίνα

Σε επίπεδο τίτλων, η Apple και Tesla υποχωρούν περίπου 2%, με τους επενδυτές να φεύγουν από τις τεχνολογικές megacaps και να αναζητούν αξία σε άλλους κλάδους.

Πιέσεις εμφανίζου και οι μετοχές ημιαγωγών, μετά από μια αναφορά του Bloomberg News ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει αυστηρότερους εμπορικούς περιορισμούς εάν οι εταιρείες συνεχίσουν να παρέχουν στην Κίνα πρόσβαση στην τεχνολογία των ΗΠΑ.

Το VanEck Semiconductor ETF (SMH) υποχωρεί σχεδόν κατά 3%. Η Nvidia και οι μετοχές της Taiwan Semiconductor που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ χάνουν περίπου 4% και 2%, αντίστοιχα.

«Ο Dow πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δύο ετών υστερώντας σε σχέση με τον δείκτη S&P 500», σχολίασε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Αλλά έχει νέο άνεμο αυτό το καλοκαίρι με την ελπίδα ότι το ράλι της αγοράς θα διευρυνθεί από ένα στενό σύνολο εταιρειών τεχνολογίας σε ένα ευρύτερο φάσμα εταιρειών σε όλη την οικονομία».

Αυτό το διευρυνόμενο ράλι της αγοράς βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς οι traders έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι για τις μειώσεις των επιτοκίων, οι οποίες θα ωφελήσουν τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις και τις εταιρείες με υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

Οι συναλλαγές στα συμβόλια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν 100% πιθανότητα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Στα μάκρο της ημέρας, η έναρξη ιδιόκτητων κατοικιών σημείωσε αύξηση 3% τον Ιούνιο, σε μηνιαία βάση, φτάνοντας τις 1.353.000. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023, το ποσοστό μειώθηκε κατά 4,4%.

Οι οικοδομικές άδειες για ιδιόκτητες κατοικίες αυξήθηκαν κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Μάιο σε 1.446.000, αλλά μειώθηκαν κατά 3,1% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street