Αυξάνονται οι πιέσεις αυτήν την ώρα στο Xρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βλέπει τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους του να κινούνται με σημαντικές απώλειες, αναζητώντας αναχώματα ώστε να μην χάσει και πάλι την επαφή με τις 1.450 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,51% στις 1.442,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,57% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.510,54 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 1,01% στις 1.275,18 μονάδες.

Παραμένει η επιφύλαξη

Αν και η αγορά ανέμενε να δει ποια είναι αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης για το ύψος του έκτακτου φόρου και των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες κρατώντας επί της ουσίας σε ομηρία την αγορά. Διότι θα πρέπει να περιμένει έως το τέλος του Ιουλίου προκειμένου να αποτιμήσει την επίπτωση που θα έχει ο έκτακτος φόρος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

Σε μια περίοδο μάλιστα που η αγορά είχε γίνει πιο εσωστρεφής, «παίζοντας μόνο άμυνα» στις εξωτερικές αναταράξεις, ένα μέτωπο που θα έπρεπε να είχε κλείσει, με πιο ξεκάθαρα μέτρα, μένει ανοιχτό. Δίνοντας επί της ουσίας νέα τροφή στην επιφυλακτικότητα που κυριαρχούσε το τελευταίο διάστημα, παρά τις συνεχείς αναβαθμίσεις επιλεγμένων δεικτοβαρών τίτλων και την κινητικότητα που εμφανίζουν ορισμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Άλλωστε και οι βοήθειες από την Ευρώπη δεν είναι μεγάλες, καθώς οι εκεί ξένοι ενώ προσπαθούσαν να «συνέλθουν» από το γαλλικό σοκ, πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν το σενάριο της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ και η στήριξη της Ουκρανίας, είναι δύο μέτωπα που θα απασχολήσουν όλες τις αγορές, εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο για τον Τραμπ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Τιτάν σημειώνει απώλειες 2,08%, με τις Aegean, Σαράντη, Jumbo, Eurobank και Εθνική να ακολουθούν με πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Alpha Bank, Autohellas, Μυτιληναίος, Λάμδα, Βιοχάλκο, Cenergy, ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΑΑ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, σε ήπια ανοδικά εδάφη βρίσκονται οι ΟΠΑΠ, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από +0,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών