Ο γαλλο-ιταλικός γίγαντας EssilorLuxottica συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική μάρκα streetwear Supreme έναντι 1,5 δισ. δολαρίων, επεκτείνοντας για πρώτη φορά το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων της πέρα από τα οπτικά.

Ο γαλλο-ιταλικός όμιλος δήλωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει την μάρκα από την VF Corporation, στην οποία ανήκουν επίσης οι Vans, The North Face και Timberland. Η VF Corporation απέκτησε την  Supreme πριν από τέσσερα χρόνια για 2,1 δισ. δολάρια.

Tα πολυτελή brand χάνουν τη «λάμψη» τους καθώς η κινεζική ανάπτυξη «θαμπώνει»

Τι αναμένεται να φέρει η συμφωνία για την EssilorLuxottica

Σε κοινή δήλωσή τους την ο διευθύνων σύμβουλος της EssilorLuxottica Φραντσέσκο Μιλέρι και ο αναπληρωτής CEO Πολ ντου Σεγιάντ δήλωσαν ότι είδαν μια «απίστευτη ευκαιρία να φέρουν μια εμβληματική μάρκα όπως η Supreme» στην εταιρεία. «Ταιριάζει απόλυτα με το ταξίδι μας στην καινοτομία και την ανάπτυξη, προσφέροντάς μας άμεση σύνδεση με νέα κοινά, γλώσσες και δημιουργικότητα», ανέφεραν.

Η μετοχή της EssilorLuxottica υποχώρησε σχεδόν 3% στις πρωινές συναλλαγές της Τετάρτης και έχει σημειώσει άνοδο άνω του 10% τους τελευταίους 12 μήνες. Η Supreme ξεκίνησε ως εταιρεία skateboarding και αστικής μόδας στη Νέα Υόρκη πριν επεκταθεί στην Ασία και την Ευρώπη. Σήμερα διαθέτει μια διαδικτυακή επιχείρηση και 17 παγκόσμια καταστήματα.

Ο ιδρυτής της, Τζέιμς Τζέμπια, δήλωσε ότι η EssilorLuxottica ήταν ένας εξαιρετικός εταίρος και ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στην Supreme να επικεντρωθεί στη μάρκα και τα προϊόντα της.

Ο αναλυτής της Bernstein, Λούκα Σόλα, δήλωσε ότι η εξαγορά «προκαλεί έκπληξη σε δύο σημεία: πρώτον φαίνεται να βρίσκεται εκτός της «άνετης ζώνης» των οπτικών και φαίνεται να προσανατολίζεται προς το streetwear, σε μια εποχή που οι μάρκες streetwear αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Η EssilorLuxottica, στην οποία ανήκουν μάρκες όπως η Ray-Ban και η Oakley, δημιουργήθηκε το 2017 μέσω της συγχώνευσης ύψους 50 δισ. ευρώ του ομίλου οπτικών Luxottica του αείμνηστου Λεονάρντο Ντελ Βέκιο και του γαλλικού κατασκευαστή φακών Essilor και είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής γυαλιών στον κόσμο.

Η εταιρεία λάνσαρε πέρυσι μια ανανεωμένη έκδοση των γυαλιών με ενσωμάτωση ήχου-βίντεο σε συνεργασία με τη Meta και εξαγόρασε μια ισραηλινή νεοφυή εταιρεία τεχνολογίας ακοής για να αναπτύξει γυαλιά με την τεχνολογία διαμόρφωσης δέσμης ήχου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή