Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε σταθερός στο στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Τετάρτη.

Ο ρυθμός ήταν πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών στο 1,9%, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, και ήταν σύμφωνη με την προηγούμενη ανάγνωση του 2% τον Μάιο.

Βρετανία προς G7: Είμαστε έτοιμοι για μια πιο ώριμη, πιο ισότιμη σχέση με την ΕΕ

Η στερλίνα σημείωσε ελαφρά άνοδο λίγο μετά την κυκλοφορία, διαπραγματευόμενη στα 1,2977 δολάρια στις 7:21 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Ο πληθωρισμός των υπηρεσιών — τον οποίο παρακολουθεί στενά η Τράπεζα της Αγγλίας, δεδομένης της κυριαρχίας της στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και της αντανάκλασης των εγχώριων αυξήσεων των τιμών — παρέμεινε στο 5,7% τον Ιούνιο.

Ο δομικός πληθωρισμός, εξαιρουμένης της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού, ήταν 3,5%, επίσης στο ίδιο επίπεδο με εκείνο του Μαΐου.

Οι υψηλότερες τιμές εστιατορίων και ξενοδοχείων άσκησαν περισσότερο υψηλές πιέσεις, ενώ το κόστος ένδυσης και υπόδησης σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Η ανάγνωση είναι η πρώτη μετά τις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Ιουλίου, αλλά δεν αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην κυβέρνηση. Ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντάρεν Τζόουνς, δήλωσε σε δήλωση ότι οι τιμές παραμένουν πολύ υψηλές.

«Αντιμετωπίζουμε την κληρονομιά δεκατεσσάρων ετών χάους και οικονομικής ανευθυνότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η κυβέρνηση παίρνει τις σκληρές αποφάσεις τώρα για να φτιάξει τα θεμέλια, ώστε να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε τη Βρετανία και να βελτιώσουμε κάθε μέρος της Βρετανίας», είπε την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή