Πάνω απο τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, βρέθηκαν τα αποτελέσματα της Johnson & Johnson (J&J) και αυτο χάρη στις ισχυρές πωλήσεις των φαρμάκων της, όπως το αντικαρκινικό Darzalex και το Stelara, για την ψωρίαση.

Το Stelara αποτελεί εδώ και καιρό βασικό μοχλό αύξησης εσόδων για την J&J, με τους αναλυτές να προβλέπουν πωλήσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Αλλά αυτό θα μπορούσε να πέσει σε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, όταν έως και έξι κοντινά αντίγραφα του φαρμάκου πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ.

Johnson & Johnson: Επώδυνος συμβιβασμός 700 εκατ. για τα προϊόντα ταλκ

Ο οικονομικός Διευθυντής της J&J, Τζο Γουόλκ (Joe Wolk), δήλωσε ότι αναμένει να οριστικοποιήσει τα συμβόλαια μέσα στους επόμενους τρεις μήνες που θα καθορίσουν ευνοϊκή ασφαλιστική κάλυψη στις ΗΠΑ για τη Stelara το 2025.

«Θα σας υπενθυμίσω ότι εξακολουθούμε να ζητάμε ανάπτυξη στη φαρμακευτική μας επιχείρηση παρά τον ανταγωνισμό που σκοπεύουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο έτος», είπε.

Πωλήσεις 89 δισ. δολαρίων για το 2024

Το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις του φαρμάκου «Stelara» αυξήθηκαν 3,1% στα 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 2,77 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Οι πωλήσεις του φαρμάκου για τον καρκίνο του αίματος Darzalex αυξήθηκαν 18,4% στα 2,88 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις της LSEG για 2,86 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα συνολικά έσοδα 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν τη συναινετική εκτίμηση των 22,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Τα προσαρμοσμένα κέρδη 2,82 δολαρίων ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,70 δολάρια ανά μετοχή.

Η φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ είπε ότι αναμένει τώρα συνολικές πωλήσεις το 2024 από 89,2 δισεκατομμύρια δολάρια έως 89,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για 88,7 δισεκατομμύρια δολάρια έως 89,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η J&J μείωσε επίσης την ετήσια πρόβλεψή της ανά μετοχή σε ένα εύρος από $10 έως $10,10 από $10,60 έως $10,75, η οποία περιλαμβάνει ένα χτύπημα 68 σεντ από το κόστος που σχετίζεται με συμφωνίες συμπεριλαμβανομένης της αγοράς 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας καρδιακών ιατρικών συσκευών Shockwave.

Οι αγωγές για τα ταλκ

Οι επενδυτές της J&J περιμένουν επίσης απόφαση για αγωγές που αντιμετωπίζει η εταιρεία σχετικά με τα προϊόντα ταλκ της.

Η J&J εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δεκάδες χιλιάδες αγωγές που ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα της με βάση το ταλκ προκάλεσαν καρκίνο. Αρκετοί ενάγοντες αντιμετωπίζουν προθεσμία στις 26 Ιουλίου για να ψηφίσουν την τρίτη απόπειρα χρεοκοπίας της J&J για μια θυγατρική που θα περιόριζε την ευθύνη του φαρμακοποιού και θα δημιουργήσει ένα ταμείο για την πληρωμή των θυμάτων.

Ο οικονομικός Διευθυντής της J&J είπε ότι η εταιρεία τις τελευταίες εβδομάδες είχε λάβει εγκρίσεις για τον διακανονισμό από τρεις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες που εκπροσωπούν τους ενάγοντες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή