Ο Ερμής είναι ανάδρομος, επομένως πόσα χρήματα πρέπει να επενδύσετε σε συγκεκριμένες μετοχές σήμερα;

Αυτό είναι το είδος της αξιολόγησης που κάνει η 25χρονη Stefaniya Nova σε καθημερινή βάση – και ισχυρίζεται ότι έχει αποκομίσει κέρδη 31.000 δολαρίων χρησιμοποιώντας την αστρολογία για να αγοράσει μετοχές τους τελευταίους τρεις έως τέσσερις μήνες.

Και δεν είναι η μόνη: σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Harris, την οποία παραθέτει το CNBC, περίπου το 62% των Gen Zers -των ανθρώπων που γεννήθηκε μεταξύ 1997-2012- που ερωτήθηκαν, πιστεύουν στην αστρολογία. Και όπως αποκαλύπτει με έκθεση της η Allied Market Research, η παγκόσμια βιομηχανία αστρολογίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 78% από το 2021 σε 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2031.

Η Nova, που χρησιμοποιεί το TikTok @blonderichwitch, είναι ένας από τους πολλούς αστρολόγους που εμφανίζονται στο TikTok για να δώσουν συμβουλές σχετικά με το πού να τοποθετήσουν τα χρήματά τους και πώς να δημιουργήσουν περισσότερο πλούτο με βάση τους γενέθλιους χάρτες και άλλα αστρολογικά στοιχεία.

@cats_astrology How you can make more money using your birth chart 💸🫶 #money #astrology #zodiac #moneyastrology #manifest #2ndhouse #horoscope #astrologytiktok #fyp #signs ♬ original sound – Cat 🧿


Και κάθε πρωί σαρώνει την αγορά για να βρει τις μετοχές που σκοπεύει να διαπραγματευτεί για την ημέρα. Στη συνέχεια, βγάζει μια κάρτα ταρώ για να καθοδηγήσει τη στρατηγική της, έχοντας κατά νου τις θέσεις των πλανητών.

Κι όπως ισχυρίζεται η ίδια αυτή η διαδικασία τη βοήθησε να συγκεντρώσει πάνω από 30.000 $ σε διάστημα μερικών μηνών από τότε που παράτησε τη δουλειά της ως  αναγνώστρια ταρώ για να γίνει trader.

Άλλα εργαλεία που χρησιμοποιεί; Η διαίσθησή της.

«Δεν βασίζομαι πολύ στις ειδήσεις. Δημιουργεί ένα θόρυβο στο κεφάλι μου… Προσπαθώ να δω τι μου λέει η διαίσθησή μου: τι περιμένω να συμβεί; Βασίζομαι περισσότερο στον εαυτό μου», πρόσθεσε, στο CNBC make it.

Οι «ειδικοί» διαφωνούν

Ενώ η χρήση της αστρολογίας για επενδύσεις μπορεί να έχει λειτουργήσει για τη Nova —μέχρι στιγμής— μπορεί να μην σας συμφέρει να ακολουθήσετε το παράδειγμά σας, ειδικά σε μια εποχή που έχει υπάρξει πληθώρα «ειδικών» που προσφέρουν οικονομικές συμβουλές στο TikTok και στο Youtube .

Έτσι, ενώ μπορεί να βρείτε συμβουλές για, ας πούμε, τη χρήση σεληνιακών κύκλων για να μετρήσετε πότε να αγοράσετε bitcoin , είναι καλύτερο να μην επηρεαστείτε από αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο 24χρονος αστρολόγο που ακούει στο όνομα Doctor Racso, ο οποίος έχασε όλα του τα χρήματα – 440.000 δολάρια – και χρεώθηκε λόγω συναλλαγών με βάση την αστρολογική του ανάλυση. Ο Racso, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Min Khant Thaw , δεν απάντησε στο αίτημα του CNBC για σχόλιο.

Πάνω από το 70% των Gen Zers —όσων γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012— στις ΗΠΑ επενδύουν σε μετοχές, καθιστώντας τις το προτιμώμενο επενδυτικό τους περιουσιακό στοιχείο , επομένως καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό να καταφεύγουμε σε υγιείς επενδυτικές στρατηγικές.

Το να βασίζεσαι στην αστρολογία για οικονομικές αποφάσεις «δεν είναι ούτε βέλτιστο ούτε ιδανικό», δήλωσε η Natasha Knox, ιδρύτρια της Alaphia Financial Wellness.

«Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αυτογνωσίας όπου τα στοιχεία της αποτελεσματικότητάς τους είναι [πιο] ισχυρά», ανέφερε στο CNBC η Knox, η οποία είναι ειδική σε θέματα οικονομικής συμπεριφοράς .

Η καθαρή τύχη και οι… πιθανότητες

Οι χρηματοοικονομικοί ειδικοί με τους οποίους μίλησε το CNBC σημείωσαν ότι πολλές φορές μπορεί να υπάρχει προκατάληψη επιβεβαίωσης που ωθεί τους ανθρώπους να εμπιστεύονται την αστρολογία για επενδύσεις. Το φαινόμενο περιγράφεται ως η τάση να αποδίδει κανείς νέα στοιχεία για να επιβεβαιώσει την υπάρχουσα θεωρία ή πεποίθηση κάποιου. Αυτό, σε συνδυασμό με την καθαρή τύχη.

Ακόμα κι αν η μαντεία δεν έχει αποτέλεσμα, αν δοκιμαστεί από αρκετούς αρκετούς ανθρώπους,  τότε κάποιοι θα έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα καθαρά τυχαία.

«Αν έχετε χιλιάδες ανθρώπους να γυρίζουν κέρματα, κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα επιτύχουν το «εντυπωσιακό» επίτευγμα να φέρνουν κορώνα 20 φορές στη σειρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Byoung-Hyoun Hwang, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang και προειδοποίησε ότι δεν είναι καλό να μην βασίζεται κανείς στην τύχη για επενδυτικές αποφάσεις.

«Δεν έχω δει ακόμη καμία αδιάσειστη απόδειξη ότι η μαντεία μπορεί να προβλέψει αξιόπιστα το μέλλον, πόσο μάλλον τη μελλοντική απόδοση μιας εταιρείας», είπε ο αναπληρωτής καθηγητής.

Η Nova παραμερίζει τους διαφωνούντες: «Ο καθένας βρίσκει τη δική του μέθοδο [και] τι του ταιριάζει. Όλα εξαρτώνται από το να βρεις αυτό που σου μιλάει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Betshop.gr: Αναστέλλει τη λειτουργία της η πλατφόρμα διαδικτυακού στοιχήματος
Business of Sport |

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Betshop.gr - Κατάσχεσε η εφορία τον τραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης πελατών της

Η εταιρεία B2B GAMING SERVICES που διαχειρίζεται τη Betshop.gr κάνει γνωστή την κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού των πελατών της από τις φορολογικές αρχές