Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ θέτουν το ερώτημα τους συμμετέχοντες στον κλάδο αν η πολυετής συμφωνία της Google με τη Samsung σχετικά με τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (AI) εμποδίζει τα ανταγωνιστικά chatbots στα smartphones της Samsung, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ που επικαλείται το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποστείλει αιτήματα για πληροφορίες προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τις επιπτώσεις της συμφωνίας, η οποία προβλέπει την ενσωμάτωση του Gemini Nano της Google στα smartphones της σειράς Galaxy S24 της Samsung.

Η GenAI θα ενισχύσει 5,5% το ΑΕΠ της Ελλάδας έως το 2030

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τους αρμόδιους για την επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ να δημιουργήσουν μια υπόθεση εναντίον των εταιρειών, εάν διαπιστωθούν τυχόν αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

Το ερωτηματολόγιο ρωτούσε αν η προεγκατάσταση του Gemini Nano στη συσκευή ή μέσω cloud περιορίζει την ποσότητα άλλων συστημάτων παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να προεγκατασταθούν στην ίδια συσκευή.

Οι ρυθμιστικές αρχές ήθελαν επίσης να μάθουν αν η προεγκατάσταση του Gemini Nano περιορίζει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ άλλων chatbots και εφαρμογών προεγκατεστημένων σε smartphones της Samsung.

Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν αν είχαν προσπαθήσει αλλά απέτυχαν να συνάψουν συμφωνίες με κατασκευαστές συσκευών για την προεγκατάσταση των chatbots τους και να αναφέρουν λεπτομερώς τους λόγους για τις απορρίψεις τους.

Οι ερωτηθέντες έχουν προθεσμία μέχρι αυτή την εβδομάδα για να απαντήσουν στο οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Unpacked που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, η Samsung προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας της σειράς αναδιπλούμενων συσκευών Galaxy Ζ, δηλαδή του Galaxy Z Fold6 και του Galaxy Z Flip6. Επιπλέον, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε και τα νέα ακουστικά Galaxy Buds3 και Galaxy Buds3 Pro.

Κοινή συνισταμένη όλων των συσκευών η… «προικοδότηση» με πολλαπλά χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης μέσω της πλατφόρμας Galaxy AI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Salesforce: Πόσο εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι την AI για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πόσο εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι την AI για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους

Tο 80% των εργαζομένων θεωρεί πως το μέλλον είναι προσανατολισμένο στην AI, με ένα σημαντικό ποσοστό να εμπιστεύεται την αυτόνομη λειτουργία της, σύμφωνα με έρευνα της Salesforce