«Απογείωση» του ελληνικού τουρισμού φανερώνουν τα στοιχεία από τα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας άνοδος 11,4% καταγράφεται στην επιβατική κίνηση α’ εξαμήνου 2024 σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των επιβατών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024 έφτασε τα 30.594.981, έναντι 27.463.127 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2023.

Τουρισμός: Ποιες χώρες ηγούνται της παγκόσμιας ανάπτυξης – Στην 9η θέση η Ελλάδα [πίνακας]

Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) στο α’ εξάμηνο του 2024 για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας, των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί κυρίως η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση +7,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου του 2023.

Ειδικότερα το α’ εξάμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 242.170 πτήσεις, έναντι 224.712 πτήσεων το α’ εξάμηνο του 2023.

Σε ό,τι αφορά τη διακίνηση επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία πρώτου εξαμήνου 2024, προκύπτει άνοδος +6,3%.

Ειδικότερα το σύνολο των διακινούμενων επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) έφτασε φέτος το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου τους 4.032.909 επιβάτες, έναντι 3.792.575 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Τα αεροδρόμια

Τα αεροδρόμια που υποδέχονται το μεγαλύτερο όγκο τουριστών αυτό το μήνα είναι το Ελευθέριος Βενιζέλος και ακολουθούν το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονίκη, η Κως, τα Χανιά, η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Τον Ιούλιο συνολικά ο προγραμματισμός των θέσεων φτάνει τις 5,1 εκατομμύρια θέσεις, με την αύξηση σε σύγκριση με πέρσι να ανέρχεται στο 7,8%, σύμφωνα με στοιχεία του Airdata tracker.

Στην πρώτη θέση, όσον αφορά τις χώρες προέλευσης, βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Ισραήλ και η Ελβετία.

Σημειώνεται πως τα αεροδρόμια της Σαντορίνης και της Μυκόνου συνεχίζουν να κινούνται με αρνητικό πρόσημο: η Σαντορίνη με -1,9% στις διαθέσιμες θέσεις για το μήνα Ιούλιο και η Μύκονος με -7,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
«Visa express»: Ενίσχυση στον τουρισμό του Αιγαίου από την Τουρκία
Τουρισμός |

Οικονομική «ανάσα» στο Αιγαίο από τον τουρκικό τουρισμό - Πώς βοήθησε η "Visa Express"

Μέχρι και 500 τούρκους επισκέπτες αφήνουν καθημερινά τα πλοιάρια που κάνουν το δρομολόγιο μεταξύ τουρκικών παραλίων και Λέσβου, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να κάνουν χρήση της "visa express"